Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-fetás burgonyarakottas

Spenótos-fetás burgonyarakottas
Spenótos-fetás burgonyarakottas
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ünnepek elmúltán, kedvem lett egy könnyed ételt elkészíteni, mégpedig spenóttal. Egy laza felfújtra gondoltam, de ennél a receptnél, melyet egy német főzős oldalon találtam, leragadtam, megcsináltam, és nagyon finomnak találtam, ezért szívesen megosztom.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ezt most főételként tálaltam, de szerintem (ki fogom próbálni) kiváló köret lehet grillezett húshoz, halhoz... Az eredeti receptben szerepel 1 csokor bazsalikom, pici friss minze és 6 szárított (nem olajban eltett) paradicsom (felkockázva). Ezeket a spenóttal együtt kell párolni. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított salottát és fokhagymát felkockázzuk.
  2. A felforrósított olívaolajon pároljuk, állandó kevergetés közben, majd ezt felöntjük ca. 0.5 dl vízzel, felforraljuk, és beletesszük a fagyasztott, leveles spenótot. Ételízesítővel, borssal fűszerezzük. Fedő alatt, lassú tűzön megpároljuk. Nem tart sokáig. Figyeljünk arra, hogy a víz elpárologjon, ne legyen "lucskos", de ne is kozmáljon le! :)
  3. A krumplit héjában megfőzzük, hámozzuk, és felkarikázzuk. 2 ek vajon picit megpirítjuk, és vajastól egy tűzálló edénybe borítjuk. A felkockázott fetával megszórjuk. Tetejére halmozzuk a spenótot, villával szépen elrendezzük.
  4. 2 ek tejfölben felverjük a 2 tojást, sózzuk-borsozzuk, majd a rakottasunk tetejére öntjük. Kicsit mozgassuk meg az edényt, hogy a tojásos massza szépen el tudjon oszlani.
  5. Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük. Ízlés szerint reszelt sajttal megszórhatjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 138
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rakott krumpli spenóttal, feta sajtos spenótos rakott krumpli, feta sajtos spenótos-krumplis rakottas

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

625
salottahagyma 2 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 2 ek
víz 0.5 dl
spenót 25 dkg
ételízesítő 1 kávéskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
burgonya 6 közepes db
vaj 2 ek
feta sajt 10 dkg
tejföl 2 ek
tojás 2 db
0 ízlés szerint