Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölben sült csirkés gnocchi

Tejfölben sült csirkés gnocchi
Tejfölben sült csirkés gnocchi
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pillanatok alatt összerakható, és elkészülő nagyon ízletes ételről van szó, a rohanó hétköznapok étele. A zsálya íze fontos hogy benne legyen, ne cseréljük le másra, mert ettől olyan igazán különleges az ízvilága.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst apró kockára vágjuk, a tejfölt simára keverjük a tejszínnel, az újhagymát felkarikázzuk a zöldjével együtt. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. Egy serpenyőben a felforrósított olajon kevergetve fehéredésig sütjük a húst, majd hozzáadjuk vajat, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a gnocchit, és 3-4 percig kevergetve pirítjuk.
  3. Ezután ráöntjük a tejfölös-tejszínes keveréket, megszórjuk az újhagymával és a finomra vágott zsályával vagy szárítottal ismét sózzuk borsozzuk, összeforraljuk, majd az egészet áttesszük egy vajjal kikent tűzálló formába, ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal.
  4. Végül berakjuk az előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 12 887
elküldve: 6
receptkönyvben: 246
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
454 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zsályás csirkeragu, csirkeragu gnocchival

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

993
gnocchi 50 dkg
tejföl 22.5 dkg
főzőtejszín 1.5 dl
vaj 5 dkg
csirkemell filé 50 dkg
sajt 8 dkg
napraforgó olaj 3 ek
zsálya 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
újhagyma 5 db