Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás rizs Fahéj konyhájából

Spárgás rizs Fahéj konyhájából
Spárgás rizs Fahéj konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos gyakran előfordul, hogy csak későn tudunk vacsorázni. Pedig a nagykönyv azt írja, hogy este hat óra után már nem ajánlott enni, mert akkor jön ugye az éjszakai forgolódás meg a rossz álmok. Ki kellett találnom valamit, hogy tele hassal ne feküdjünk le, de azért ne is éhezzünk esténként a hosszú munkanap után. Ez az étel erre csodálatosan bevált. Könnyű, kímélő étel. Akár köretnek, akár magában nagyon finom. Ha ezt vacsorázzuk, biztos nem fogunk rosszat álmodni, mert egyáltalán nem terheli meg a gyomrot.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Más idényzöldségekkel is ugyanígy elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst váltott vízben jól átmossuk, hideg sós vízben feltesszük főni. Ha kész, leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük.
  2. Az újhagymát felkarikázzuk, és 2 dkg vajon kicsit megpároljuk.
  3. A spárgát ujjnyi darabokra vágjuk, a fás részeit eltávolítjuk. A répát és a petrezselyemgyökeret is feldaraboljuk.
  4. A hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, borsikafűvel ízesítjük, és lefedve, pici vizet aláöntve megpároljuk. A végén hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.
  5. A maradék vajat felforrósítjuk, átforrósítjuk benne a rizst, hozzáadjuk a párolt zöldségeket, és finoman összekeverjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 722
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spárgás rizs, spárgás rizibizi, zöldséges rizs

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sat, 2017-05-13 12:11

Mint minden recepted, ez is nagyon bejött. Mostanában fedeztem fel, hogy a spárga milyen jó, és kerestem hozzá a recepteket. Ez is az egyik szuper felhasználás. Köszönöm. Zsuzsa.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2017-05-13 15:00

Kedves Zsuzsa!
Én is "spárgáztam" a héten. Most hasonlót készítettem, mint a prézlis karfiol, csak spárgával. Az is nagyon finom! Meg a krémleves, meg a zöldséges spárgaleves, meg a sajtszószos spárga... Örülök, hogy végre megkezdődött a friss zöldség szezon.
Üdv: Fahéj

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sat, 2017-05-13 15:50

Kedves Fahéj! A prézlist és a sajtszószost már kipróbáltam, finom volt, következik a leves. Megszerettük ezt a zöldséget, ezért lefagyasztottam néhány adagot mindkét féléből, hogy szezon után is legyen. A fagyasztást már tavaly kipróbáltam, és több hónapot változás nélkül átvészelt. Baconba csavarva sütőben megsütve is nagyon finom. Ennyit a spárgáról, üdv Zsuzsa.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2017-05-14 19:52

Hmmm, ez a baconbe csavart variáció nagyon ígéretesnek tűnik. Ki fogom próbálni. :)

Maya62
Maya62 Tue, 2013-08-06 22:25

Segítsetek nekem,ezt én is szívesen megcsinálnám,de sajnos nem értek a spárgához.hogy kell megpucolni,vagy valamit kell vele csinálni?és mi a különbség a fehér és a zöld között?mondjuk a spárga nélkül már megcsináltam és úgy is nagyon finom!!köszönöm a segítséget.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-08-08 17:21

Én a spárgát csak megmosom és darabolom. Csak a szár vége felé hámozok meg egy 2-3 cm-es darabot, általában csak addig fás. Hogy honnan fás, azt úgy lehet megállapítani, hogy a feje felől elkezdem darabolni, és ahol már nem hagyja megát könnyen vágni, onnan hámozom. De ez csak a vége felé van, 2-3 cm.
Üdv: Fahéj

302
rizs 1 bögre
zöldspárga 50 dkg
újhagyma 5 közepes db
vaj 3 dkg
sárgarépa 10 dkg
fehérrépa 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
borsikafű 1 csipet