Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárga rakottas Márti konyhájából

Spárga rakottas Márti konyhájából
Spárga rakottas Márti konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet ma találtam ki, mégpedig a klasszikus spárga-hozzávalókat megsokszoroztam krumplival. Szívesen osztom meg, mert nagyon jól sikerült, érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Jól passzol mellé egy hűtött, száraz fehérbor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát lehámozzuk, majd ca. 3 cm-es darabokra vágjuk, 1 liter vízben ételízesítő hozzáadásával feltesszük főni. Ugyanígy járunk el a krumplival is, melyet felkarikázunk, és egy másik kis lábasban 1 liter ételízesítős vízben puhára főzünk.
  2. Közben kivajazunk egy tűzálló tálat. Egy tálkában kikeverünk egy tojássárgáját 1 dl tejszínnel és 1 dl tejjel. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd belekeverjük a reszelt sajtot. A sonkát apróra kockázzuk, a petrezselymet közepesre aprózzuk.
  3. A krumpliról leöntjük a főzőlevet. A spárgát szűrőbe szedjük. (A főzőlevet én eltettem egy spárgaleveshez.)
  4. A kivajazott jénaiba lerakjuk a hozzávalókat: alulra a krumplikarikákat, erre a felkockázott sonkát, erre a petrezselyem 2/3-át. A lecsöpögtetett spárgát ráborítjuk erre az alapra, villával szépen elrendezzük, majd ráöntjük a tojásos-sajtos tejszínt.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a rakottas teteje szépen megpirul. Szintén előmelegített tányérokon tálaljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 694
elküldve: 7
receptkönyvben: 173
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
314 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott spárga, tejszínes rakott spárga, pármai sonkás rakott spárga

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szuts_44
szuts_44 Wed, 2018-05-23 11:09

Tegnap este elkészítettem, Köszönöm a receptet.
Van néhány kérdésem:
- Mit kell tenni a petrezselyem 1/3-val, ugyan is a recept csak a 2/3-ról rendelkezik?
- Ha petrezselyemről szól az anyaglista, vagy petrezselyem zöldjéről? Ha petrezselyemről, akkor nem kell azt is megfőzni - mondjuk a krumplival, illetve ebben az esetben hány db-ot jelent a "csokor"?
- Finom volt, bár, ha még egyszer elkészítem, valószínűleg inkább egy kissé hígabb sajtmártást öntök rá.
Még egyszer: Köszönöm a receptet.

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2018-05-23 12:31

Kedves Szuts,

A petrezselyem. Nem elek Mo.-n, de gyakran tartozodom itthon. Az itt kaphato petrezselyemcsokrok kicsik, a Nemetorsz.-iak hatalmas bokrok. Igy nem könnyü kivalasztani az elöre megadott "adagmennyisegek"-böl a megfelelöt. Szerintem a petrezselyem is egy olyan füszer, amit izles szerint hasznalhatunk. A receptben leirtak iranyadoak, varialni lehet a megadott hozzavalokat is - ez vonatkozik mas a Nosaltyn talalhato receptre. A mardek petrezselymet en talalaskor szortam ra a spargara, de ez elmaradhat. Örülök, hogy izlett, es köszönm a visszajelzest, hozzaszolast.
Üdvözlettel, Marti

szuts_44
szuts_44 Wed, 2018-05-23 14:30

Kedves Márti!

Köszönöm a válaszát.
Ne haragudjon, hogy még pontosítok, mert számomra nem került egyértelműen megválaszolásra: Tehát nem petrezselyem gyökérről, hanem petrezselyem zöldről (leveléről) van szó, ugye?!

685
fehér spárga 50 dkg
burgonya 6 közepes db
ementáli sajt 5 dkg
dupla tejszín 1 dl
tej 1 dl
prágai sonka 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
tojássárgája 1 db
ételízesítő 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
vaj 1 g