r
Nosalty Logó

Csőben sült ceruzabab

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zoli
Csőben sült ceruzabab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A zöldbabhoz

A besamell mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 527 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A zöldbabhoz

A besamell mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 3164 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A zöldbabhoz

A besamell mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 136 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1221 micro
Összesen 527 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    233 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10205.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    2755 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    2112 mg
  • Nátrium
    4800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.8 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1112.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1322 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    460 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    911 micro
  • α-karotin
    609 micro
  • β-karotin
    4581 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    7325 micro
Összesen 3164 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

A zöldbabhoz

A besamell mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A zöldbabhoz

  1. A ceruzababot megmossuk és megtisztítjuk. (Kicsit mániás vagyok, ezért kb. egyformára vágtam.) Enyhén sós, forró vízben blansírozzuk, és tálcára szedve kihűtjük.
  2. Amíg hűl, lereszeljük a sajtot, és felszeleteljük a póréhagymát.
  3. A tepsit egy evőkanál margarinnal kikenjük. A kihűlt babot egyenlő csomókba (6-8 db) szedjük, és betekerjük a baconba. Egymás mellé helyezzük a tepsibe.
  4. Elkészítjük a besamell mártást. (Mivel már többször is leírtam a készítését, pl. a csőben sült spárgánál, most ezt mellőzöm.) A kész mártásba belekeverjük a reszelt sajtot és a szeletelt póréhagymát. Nyakon öntjük vele a tepsiben lévő babot.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a bacon megpirul.
  6. Tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6771
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 19.

Ajánló

Könnyen elkészíthető, laktató egytálétel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Unokáink imádják a spárgát, viszont a zöldbabot semmilyen formában nem eszik. A fejtett vagy szárazbab levesért viszont bolondulnak. Tehát nem a babbal van a gondjuk, hanem az elkészítéssel, amihez az iskolai menzán szerzett rossz tapasztalataik hozzájárulnak. Most nálunk nyaralnak, ezért gondoltam, itt az ideje ezen változtatni. A piacon nagyon szép, friss ceruzababot árultak. Nosza, vettem belőle egy kilót. Csőben sütve elkészítettem. Az unokák csak a nagypapai szigornak engedve kóstolták meg, de szó nélkül megették. Elsőre nem lett a kedvencük, de azt mondták, hogy máskor is készíthetek ilyet.

Hozzávalók

A zöldbabhoz

A besamell mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek