Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott macok

Rakott macok
Rakott macok
85 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mackot szerettem volna készíteni, de vasárnap volt és valami komolyabb étel kellett ebédre. Találtam a fagyóban csirkemellet, és ez lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

A macokhoz

A csirkéhez

A sajtmártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mackot elkészítjük. Lereszeljük a krumplit. Teszünk rá egy kevés sót, és pár percig állni hagyjuk.
  2. Kinyomkodjuk. Majd összekeverjük a liszttel, egész tojással, sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Annyi lisztet tegyünk bele, hogy a krumpli domináljon és erősebb galuska állagú legyen.
  3. Teflonos serpenyőben olajat melegítünk, evőkanállal beleszaggatjuk és szétlapítjuk. Olyan vastagságúra, ahogy szeretjük. Mindkét oldalát megsütjük, majd kiolajozott tepsibe tesszük egymás mellé.
  4. Csirkemellet elkészítjük. Megtisztított csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, fűszerkeverékkel megszórjuk és serpenyőben megsütjük. Majd a kész macokra tesszük. (Én a mackot nem túl bő olajban vagy zsiradékban sütöm mindig teflonos serpenyőben. Ugyanebben sütöm ki a csirkemellet is, így átjárja a fokhagymás mackos íz is:))
  5. Sajtmártást készítünk. Olajat vagy vajat melegítünk, beletesszük a lisztet, pirítjuk egy kicsit, majd öntünk hozzá tejet, és folyamatosan keverjük csomómentesre. Ha nem sikerül a csomómentesség, robotgéppel verjük simává.
  6. Fűszerezzük. Majd belekeverjük a reszelt sajtot
  7. Csirkemelles macokra halmozzuk.
  8. Grillező funkcióval rápirítjuk a sajtmártást. Vagy alsó felső sütéssel készre sütjük.
  9. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 440
elküldve: 8
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kis Andrea

Mióta szakács: 2010.10.09.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott csirke, tócsnival rakott csirkemell, rösztis hús

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Geroklemi
Geroklemi Thu, 2013-10-03 08:10

De jó volt olvasni a mackot! :-) Egy szanatóriumi ismerőstől kaptam régebben egy egyszerű macok receptet, amit azóta is szoktam készíteni! Köszönöm az emlékezést! És persze a receptet! :-)

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Tue, 2013-03-19 15:53

Még sosem hallottam a macok szót, úgyhogy már csak ezért köszi a receptet :)

üdv, Zilka

806
burgonya 0.5 kg
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 0.5 dl
csirkemell filé 1 db
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
olívaolaj 1 ek
finomliszt 4 evőkanál
tej 1 dl
trappista sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint