Burrata

A burrata jelentése „vajas”, az elnevezés így rögtön egy kis betekintést nyújt a gazdag ízébe. Ez egy friss olasz sajt Olaszország Puglia régiójából. Első pillantásra friss mozzarellagolyónak álcázza magát, de a burrata igazi varázsa – és ami megkülönbözteti – az, ami a belsejében található. A burrata páncélját, azaz a külső tömör rétegét friss mozzarellából készítik, ami vékony, üreges tasakot formál. Ebben kerül a szálas túró és friss tejszín. Tejes, vajas íze van, amely gazdag anélkül, hogy túlságosan tömény lenne. Tartogasd a burrátát akkorra, amikor frissen, magában ennéd, és élvezd a gazdag, krémes belsejét. Nyersen, salátán vagy ropogós kenyérdarabokkal, kevés fűszerrel és egy csepp olívaolajjal a legjobb étek!
Nem kapni burratát minden szupermarketben, ezért érdemes sajtboltokat, delikát üzleteket felkeresni érte!
A burratát általában szobahőmérsékleten szolgálják fel, és mivel friss, a legjobb a vásárlást követő 48 órán belül elfogyasztani. Ezt követően már túljártnak számít (annak ellenére, hogy még mindig tökéletesen ehető).
fehérjetartalom
10.71 g
zsírtartalom
71014.29 g
szénhidráttartalom
3.57 g
víztartalom
0 g
Kalcium
214 mg
Nátrium
214 mg
fehérje
10.71 g
Zsír
telített zsírsav
14.29 g
koleszterin
71 g
ásványi anyagok
Kalcium
214 mg
Nátrium
214 mg
szénhidrát
vitaminok
Nincs mese, ma egy igazán laktató és kiadós egytálétel lesz az ebéded, ne is ellenkezz! Ezekből ráadásul tuti marad másnapra is...
NosaltyA frankfurti leves olyan étel, melyet már a menzán is sokat szerettünk. Most pedig, hogy beköszöntött az ősz, érdemes lehet otthon is elkészíteni, kis múltidézés gyanánt.
NosaltyHa nem akarunk sokat bajlódni a mai desszerttel, az egyik most következő sütésmentes süti lesz a megmentőnk. Mert a hűtőben is ugyanúgy készülhetnek csodás édességek!
NosaltyTudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.
Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?
A mai menüvel mindenki jóllakik, sőt lehetséges, hogy még vacsorára is marad valamelyik mennyei fogásból.