Burrata
684 kcal
Spárgás-krémsajtos tészta
630 kcal
Paradicsom carpaccio
513 kcal
Lasagne saláta
963 kcal
Szaftos caprese tészta
Leírás
Burrata – receptek, leírás, tippek
A burrata magas zsírtartalmú, kalciumban és fehérjében gazdag sajt, ami nemcsak ínycsiklandó, de tápláló is – bár inkább különleges alkalmakra ajánlott. Jól passzol friss zöldségekhez, gyümölcsökhöz, savasabb ízekhez, mint például citrusfélék vagy balzsamecet.
Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:
Mi az a burrata?
A burrata Dél-Olaszországból, Puglia régiójából származik, félpuha olasz sajt, a mozzarella egyik prémium változata. A külseje mozzarellából készült burok, a belseje pedig „stracciatella” – tépett mozzarella összekeverve tejszínnel. Golyó formájú, lágy, krémes sajt, amit frissen, hidegen tálalnak.
Hogyan tároljam?
Hűtőben, saját levében tárolva 2-3 napig friss marad, de a felbontás napján a legjobb fogyasztani. Ne fagyasszuk, mert elveszíti krémes állagát.
Hogyan vásároljuk?
Válasszunk friss, sértetlen csomagolású burratát, minél rövidebb lejárati idővel. Ha van rá lehetőség, kóstoljunk kézműves vagy olasz import változatot.
Mikor vegyem?
Egész évben kapható, de a legjobb ízélményt tavasszal és nyáron adja, friss zöldségekkel, gyümölcsökkel tálalva.
Milyen ételekhez használhatunk burratát?
Kiváló előétel friss paradicsommal, bazsalikommal, olívaolajjal. Tökéletes nyári salátákba, grillezett zöldségekhez, pirítósra, tésztára, pizzára tálalva. Jól harmonizál gyümölcsökkel is – például fügével, barackkal, eperrel vagy citrusokkal. Ne főzzük, csak tálaláskor adjuk az ételhez!
Rakjuk szaftos caprese tésztára, karamellizált hagymás krémes tésztára, lasagne salátára vagy egy isteni spárgás-krémsajtos tésztára.
Még több burratas receptért görgess lejjebb!
100 g Burrata
fehérjetartalom
10.71 g
zsírtartalom
71014.29 g
szénhidráttartalom
3.57 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Kalcium
214 mg
Nátrium
214 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
10.71 g
Zsír
telített zsírsav
14.29 g
koleszterin
71 g
ásványi anyagok
Kalcium
214 mg
Nátrium
214 mg
szénhidrát
vitaminok