r
Nosalty Logó

Spaghetti alla Porcinara

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Olasz Gasztronómiai Világhét
Spaghetti alla Porcinara
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1756 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1508.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 440 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6035 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1822 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    2059 mg
  • Nátrium
    1875 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    279 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    1063 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1894 micro
Összesen 1756 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 282 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vargánya tönkjét megpucoljuk, kalapjáról az esetleges hibás részeket kivágjuk, majd bő vízzel megmossuk. Ezt követően nagyobb kockákra vágjuk és forró serpenyőbe tesszük.
  2. Mikor kezd pirulni, hozzáadjuk az olívaolajat és a fokhagymát. Takarék lángon folytatjuk a pirítást 1-2 percig, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd a tűzről levéve hagyjuk pihenni. Amikor a gomba alatt lévő olaj langyosra hűlt, kivesszük a fokhagymagerezdeket a pirított gombák közül.
  3. Egy fazékba vizet öntünk, hozzáadunk egy teáskanál sót, majd forralni kezdjük. Amint felforrt, beletesszük a tésztát és a csomagoláson jelzett ideig főzzük. Friss tészta esetén ez kb. 6 perc, szárított tésztáknál viszont akár kétszer ennyi is lehet.
  4. Miközben főzzük a tésztát, a tojássárgákat elkeverjük egy nagyobb keverőtálban a reszelt Pecorino sajttal. Egy nagyon kicsi sóval ízesítjük – óvatosan, mivel a Pecorino Romano elég intenzív ízvilágú és sós is - és őröljünk bele bőven friss feketeborsot. Ha elkészült, félretesszük kicsit összeérni a keveréket. A keveréshez érdemes olyan tálat választani, amibe majd a kifőtt tészta is belefér.)
  5. Mielőtt leszűrjük a tésztát, egy pohár főzővizet tegyünk félre. A leszűrt tésztát a keverőtálba öntjük a tojásos keverékhez, és gyors mozdulatokkal összeforgatjuk, nehogy rántottává váljon a tojássárgája. Ezt követően hozzáadjuk a pirított gombát is, ha pedig a tészta túl sok mártást szívna fel, a felértetett főzővízzel tudunk rajta lazítani.
  6. Tálalásnál ízlés szerint reszelhetünk még rá Pecorino Romanot, ha pedig kicsit megbolondítanánk, szórjunk kevés aprított pörkölt pisztáciát vagy friss petrezselymet a tetejére.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 2131
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spaghetti alla Porcinara
Olasz Gasztronómiai Világhét 12 recept

Az Olasz Gasztronómiai Világhét keretén belül Alessandro Manna, a Trattoria Pomo d'Oro séfje egy villámgyorsan elkészíthető, ízekben nem fukarkodó vargányás spagettit készített. A Spaghetti alla Porcinara igazi laziói specialitás, így Rómában is az egyik legnépszerűbb tésztaételnek számít. Mivel Alessandro szicíliai, a kész spagettit kevés Bronte-i pisztáciával tálalta, melynek ropogóssága jól egyensúlyozza a vargánya textúráját.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.