r
Nosalty Logó

Spaghetti al Ragú di Carne

Kornél
Spaghetti al Ragú di Carne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

794
Kalória
45.1g
Fehérje
102g
Szénhidrát
20g
Zsír
224.2g
Víz
76.3g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 794 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 6334 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    224.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    12158 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 794 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    361 g

Zsír

  • Összesen
    159.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12473.4 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    962 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    918 mg
  • Foszfor
    4305 mg
  • Nátrium
    5579 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    816.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    1793.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    756 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    144 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2552 micro
  • Kolin:
    1121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7811 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    97266 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 6334 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2598 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. Elsőként a tisztított sárgarépát, majd a szárzellert vágjuk apró (kb. 3 mm) kockákra. A vöröshagymát vágjuk finomra.
  2. Hevítsünk egy lábasban olívaolajat, majd kezdjük a zeller, illetőleg a sárgarépa pirításával a készítést. Ezeknek több idő kell, mint a hagymának ahhoz, hogy megpuhuljanak, ezért adjuk a hagymát csak később az alaphoz.
  3. Ha a sofritto (az olasz zöldségalap elnevezése) megpuhult, hozzáadhatjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá zúzott fokhagymát, majd pirítsuk le a húst, amíg a kiengedett leve el nem fő. Ekkor öntsük fel vörösborral, keverjük el, majd adjuk hozzá a paradicsomot és az alaplevet.
  4. Lassú tűzön főzzük, amíg a ragu besűrűsödik. Időnként keverjük meg, nehogy leégjen. Ekkor öntsük hozzá a tejet, forraljuk még néhány percig, közben keverjük és kóstoljuk, ha esetleg nem elég sós, pótoljuk. A tüzet zárjuk le az edény alatt.
  5. A spaghettit lobogó sós vízben főzzük fogkeményre (al dente), ami azt jelenti, hogy a tészta közepe kissé roppanós, amikor leszűrjük. Tálaláskor ne kövessük el azt a hibát, hogy összekeverjük a tésztát és a ragut, főleg ha többen fogyasztják egyszerre. Ahogy mondani szokás, "az nem elegáns", ehelyett tálaljuk külön a tésztát és a ragut is, és ki-ki szedjen a tányérjára kedve szerint. Kínáljunk mellé reszelt parmigiano reggiano vagy grana padano sajtot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 60 p

A story nem különösen bonyolult. Bolognai mód az olaszok szótárában nem létezik. A "Ragú di Carne" elnevezés takarja a húsos ragura való utalást, azonban ez húsfajtánként, illetve tartományonként változik. A vadhúsoktól a szárnyasokig, a sertéstől a marháig, paradicsomos vagy világos raguk számtalan verziója létezik Itáliában, az én receptem mindössze egy a sok közül, ami viszont biztos: ezt az összeállítást olaszok is főzik.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek