Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognese alaprecept

Bolognese alaprecept
Bolognese alaprecept
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alaprecept...

Nagyon sok mindenhez felhasználható.

Olasz : Spagetti Bolognese, Canelloni

Görög : Mousaka, Pastitsio, Paputsaki (sült töltött padlizsán) és stb.

Magyar: bármilyen csőben sült vagy töltött ételhez...

Nagyon jól fagyasztható, érdemes nagyobb adagot elkészíteni!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy pohár Egri bikavér.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megfuttatjuk az olívaolajon.
  2. Hozzáadjuk a vagdalt húst, és jól lepirítjuk.
  3. Leöntjük a borrral, hozzáadjuk a petrezselymet, a paradicsomot, a paradicsomszószt, és fedő alatt pároljuk, hogy jól besűrűsödjön.
  4. Sózzuk, borsozzuk.
  • elkészítettem: 150 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 828
elküldve: 3
receptkönyvben: 277
elkészítve: 15/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bolognese szósz, bolognai ragu, szósz bolognai módra

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Sat, 2015-06-20 22:04

Juj, ez nagyon finom lett! En tesztahoz keszitettem el, nyami! Koszonom a receptet!

udv:witch

evaneo
Oli(E)va / evaneo Mon, 2015-06-22 08:49

Szia Witch, remelem jol vagytok, nagyon szivesen, en tulajdonkeppen mindenhez ezt hasznalom...:) Udv;Eva

witch
witch / witch Mon, 2015-06-22 13:17

Szia Eva! Koszonom kerdesed, mi jol vagyunk. :o) Remelem Ti is.
Bevallom oszinten, en meg eddig nem foztem ilyen szoszt, de biztos maskor is fogom, mert nagyon jo lett.

L♥ve, witch

szacsiga
szacsiga / szacsiga Fri, 2013-08-23 18:56

Az 1 evőkanál paradicsom szósz miért kell pluszba, ha van benne paradicsom? Nálunk elrakva van üveges paradicsomszósz, de egy kanál miatt kár kibontani.

Köszi

evaneo
Oli(E)va / evaneo Tue, 2013-08-27 21:43

Szia, szacsiga, kicsit besuriti...mert ha friss paradicsommal csinalod, annak nem nagyon suru a leve, igazad van, egy kanalert kar kibontani, en ilyen kis kerek dobozban kaphato suritett paradicsomot hasznalok, talan 50 gr-os, aztan be a hutobe, masnap a maradekot felhasznalom mas etelhez... Udv: Eva

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sun, 2012-04-15 08:49

Hat igen, ha van egy jo alapunk, akkor csak a fantaziank es a huto tartalma alapjan a csillagos eg a hatar...:)

ildima
ildima / ildima Sun, 2012-04-15 08:09

Nagyon jó az ötlet:) És most azon gondolkoztam, hogy mit tegyek a megmaradt sült hús és sonka darabokkal. Rájöttem, hogy ha ledarálom nagyon jó bolognai alapnak tűnik , vagy pizzára rakva. Köszönöm az ötletet. Lehet, hogy másutt már van ilyen, de ezt most ez a recept "ihlette"

412
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
darált sertéshús 650 g
száraz vörösbor 1.25 dl
petrezselyem 0.5 csokor
paradicsom 3 nagy db
sűrített paradicsom 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint