r
Nosalty Logó

Spagetti szénégető módra (Spagetti carbonara 3.)

NS
Spagetti szénégető módra (Spagetti carbonara 3.)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A spagettihez

A tálaláshoz

697
Kalória
27.5g
Fehérje
51.8g
Szénhidrát
41.7g
Zsír
80.9g
Víz
197.5g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A spagettihez

A tálaláshoz

Összesen 697 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A spagettihez

A tálaláshoz

Összesen 2790 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A spagettihez

A tálaláshoz

Összesen 311 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1780.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 697 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.9 g

Zsír

  • Összesen
    166.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7120.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1472 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    3535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    207.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    323.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    931 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    687 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    908 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 2790 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 311 kcal

Elkészítés

A spagettihez

  1. Bő sós vízben megfőzzük a spagettitésztát, kedvünk szerinti állagúra.
  2. Egy nagyobb serpenyőben, amibe később a tészta is bele fog férni, felhevítjük az olívaolajat, és beledobjuk a bacont.
  3. Amikor a szalonna egy kissé átlátszó lesz, mármint a zsíros része, beleszórjuk mellé a vöröshagymát, sütjük 3-5 percig.
  4. Ezután belerakjuk a füstölt főtt tarját, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, beleszórjuk a rozmaringot és az oregánót, és sütjük további 5-7 percig, s ha nem főtt még meg a tészta ezidáig,félrerakjuk.
  5. A tejszínbe belerakjuk a sáfrányt, és a szerecsendiót, a fehérborsot,valamint a két tojássárgáját, és jól elkeverjük.
  6. Amint a tészta kész, leszűrjük, hozzáadjuk a serpenyőben levő hagymás-szalonnás keverékhez, átforgatjuk, átsütjük, hogy a tészta is forró legyen. Ez 2-3 percet vesz igénybe.
  7. Ezután a tojásos tejszínt ráöntjük az egészre, lendületes kavargatás közepette, és elzárjuk alatta a lángot. Kavarjuk még egy kicsit, 1-2 percig.
  8. Adagonként tálaljuk, meghintve reszelt parmezánnal, vagy grana padanoval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Ezt a receptet, egy olaszországi síelés alkalmával, egy helyi hentestől kaptuk. Természetesen kis módosítgatások ebbe is belekerültek, mint minden egyéb receptünkbe, ezért száz százalékosan nem mondható autentikusnak, viszont nagyon kellemes a végeredmény. Nálunk szívesen fogyasztja a család apraja-nagyja!

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...