r
Nosalty Logó

Szicíliai pisztáciás tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsamama56
Szicíliai pisztáciás tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 780 kcal
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3120 kcal
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1381.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 780 kcal
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    144.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5526 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    1290 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    1746 mg
  • Nátrium
    1844 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1002 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    639 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    691 micro
Összesen 3120 kcal
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pisztáciakrémhez a pisztáciát kevés olívaolajjal, fokhagymával összedaráljuk egy késes aprítóban kevés sóval. A Penne tésztát kifőzzük sós vízben félkeményre, kis főzőlét félreteszünk.
  2. A serpenyőben felhevítjük a vajat, a hagymát apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a vajhoz a hagymát, majd pirítjuk, majd ezt követően a sonkát felkockázzuk, és azt is a hagymára dobjuk. Következik a fokhagyma aprítva, amivel ízesítjük a hagymás sonkát.
  3. Rövid pirítás után a pisztáciakrémet a sonkához adjuk, és felöntjük a tejszínnel.
  4. A kifőzött tésztát ráöntjük, és a főzőléből is egy csészényit. Összekeverjük, majd tálaljuk is. Jól megszórjuk reszelt parmezán sajttal.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 48
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szicíliai pisztáciás tészta
Zsuzsamama56 322 recept

Nemrég jártam Szicíliában, és csodálatos napokat töltöttünk a Jón tengernél, ahol a hotelünkből ráláttunk az Etnára. Mesés esti vacsora a szállásunk parkjában megterített asztalnál, és ezt a csodálatos tésztát fogyasztottuk előételként. Igazi kánikularecept ez a pisztáciás tészta, mivel nem kell órákig a konyhában állnod, hogy elkészüljön. Ez az eredeti recept, bátran készítsétek el, mert nem fogjátok megbánni. A pisztáciát és sajtot Olaszból hoztam, eredeti Bronte-i pisztáciából készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...