Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tészta medvehagymamártással, parmezános csirkével

Tészta medvehagymamártással, parmezános csirkével
Tészta medvehagymamártással, parmezános csirkével
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igen, én sem maradhattam le...na azt azért nem állítom, hogy álmatlanul forgolódtam éjszaka amiatt, hogy az én blogomon még nincs medvehagymás recept, bezzegmindenkimásénvaaan...
 
Szeretem a medvehagymát, most van szezonja, addig együk, amíg van (ez lesz a spárgával is.)
 
A snidlingmártás analógiájára készítettem egy medvehagymamártást, csak ezt pépesítettem. Eszméletlen színe lett..Na és az íze...arról nem is beszélve, hogy egy kis csavar is van benne. A hétvégén a főzősuliban vajban konfitált csirkét készítettünk, jó sok fokhagymával és a sütésből visszamaradt (egy kiló!) vajat szépen hazahoztam, ki nem dobunk semmit, jó lesz az még sok mindenre. Nos, a vajnak jó kis fokhagymaíze van, még aznap este nagy sóhajtások között  pirítósra kenve ettem, és most  felhasználtam ebben a mártásban is (nem mintha a medvehagyma önmagában nem lenne elég, így is egy csomag Orbit kell, hogy az ember elűzze..:D) Persze ha nincs otthon ipari mennyiségű fokhagymás vajunk, anélkül is működik.
A mártás aztán rákerült egy kis tagliatellére, teljesen zöldre színezte.
Bevallom, hogy először bőrén sütött lazacot képzeltem mellé, de nem volt kedvem kimászni a Metróba, csirkemell pedig mindig van itthon. Igenám, csak az olyan unalmas, így parmezánköpenyt kapott.
 
Szóval, kb. ennyi.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is, feltesszük a tésztavizet, mire a tésztavíz felfő és a tészta megfő, gyakorlatilag készen is leszünk mindennel.
  2. A vajat egy kisebb lábosban megolvasztjuk, majd megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott medvehagymát, felöntjük  tejszínnel, ízlés szerint sózzuk és besűrítjük (pár perc). Semmiféle liszt és egyéb sűrítő (pl.keményítő) nem kell hozzá. Botmixerrel alaposan pépesítjük.
  3. A csirkemellet kissé sózzuk (vigyázva, mert a parmezán is sós), vékonyan megkenjük olajjal és a parmezánban megforgatjuk. Opció: előtte tojásba is márthatjuk, mintha paníroznánk.
  4. Egy serpenyőbe kevés olajat öntve kis lángon mindkét oldalán megsütjük. Javaslom, hogy széles lapáttal nyúljunk alá és úgy fordítsuk át, hogyha a parmezán esetleg odaragadna a serpenyőhöz sütés közben, akkor a lapáttal könnyen fel lehet szedni.
  5. Ha a tészta kifőtt, leszűrjük, és beleöntjük a mártásos edénybe és alaposan átforgatjuk a mártással.
  6. Azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 750
elküldve: 7
receptkönyvben: 518
elkészítve: 9/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Tagliatelle medvehagymamártással, parmezános csirkével

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DBrigi
DBrigi / DBrigi Sat, 2012-03-31 11:10

Nagy rajongója vagyok a medvehagymának! Már mentem is a receptedet!!!! :) Imádom az ízét, színét. Mondjuk azt halkan megjegyezném, hogy a medvehagyma sajátossága, hogy bár az illata íze emlékeztet a fokhagymáéra, de szagot nem hagy maga után, így mindenki egye bátran, mert hihetetlen egészséges. :)

csato
csato Fri, 2011-04-15 01:07

Szia!

Baromira felizgatott,nagyon teszik,holnap ez lesz a kaja.Megrendeltem a medvehagymát kedvenc zöldségesemnél.Tuti finom hallal is,de maradok a cs.mellnél.Köszi az ötletet!Jaj,majd elfelejtettem gyönyörű a kép!!!

952
medvehagyma 1 csokor
főzőtejszín 2 dl
vaj 2 ek
csirkemell filé 20 dkg
parmezán sajt 5 dkg
hosszúmetélt 25 dkg