Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Soutzoukakia

Soutzoukakia
Soutzoukakia
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy 2009-es rodoszi nyaraláson botlottam bele ebbe a görög ételbe, a római kömény és a fokhagyma íze örökké rabul ejtett. Mivel akkor még nem főztem, meg sem fordult a fejemben, hogy saját magamnak is csináljak. 2012 nyarán visszamentem a szigetre, és egy helyi ismerősöm megtanított, hogyan kell elkészíteni. Íme :)

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlét belecsipegetjük a darált húsba, majd ráreszeljük a fokhagymát, ráütjük a tojást, hozzáadjuk a fűszereket, ezt jól összekeverjük, majd hagyjuk állni kicsit, hogy a fokhagyma és a római kömény ízét jól átvegye a hús.
  2. A masszából nagyobb, henger alakú "kolbászkákat" formázunk, majd nagyon kevés olivaolajban pár perc alatt barnásra sütjük.
  3. A szószhoz először apróra aprítjuk a vöröshagymát, majd olivaolajon üvegesre pároljuk. Eközben hozzáadjuk a sót, borsot, római köményt és végül a fahéjat, és picit együtt pároljuk őket.
  4. Beleöntjük a fél liter paradicsomszószt, egy pohár vizet, összerottyantjuk, majd beletesszük az elősütött húst. A szósznak pont el kell lepnie a húst, ha kevés a lé, akkor vizet adunk még hozzá.
  5. Kb. egy órát lassú tűzön főzzük, ezidő alatt a vegyeskörethez megfőzzük a rizst és kisütjük a krumplit.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 810
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Wintermute

Mióta szakács: 2012.12.17.
1 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsrudacskák paradicsomszószban, paradicsomos görög fasírt, paradicsomszószos-fűszeres hús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chuti
Chuti Sat, 2014-09-27 14:38

Fú, hogy ez mennyire finom lett! :)
Igaz én sima köményt használtam, mert egyszerűen sehol sem kaptam rómait, de így is tökéletes lett! Köszönöm! :D

534
darált sertéshús 75 dkg
zsemle 1 db
tojás 1 db
fahéj 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 5 közepes fej
római kömény 1 teáskanál
paradicsomszósz 5 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
fahéj 0.5 tk
római kömény 0.5 teáskanál
víz 2.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint