r
Nosalty Logó

Lula kebab sütőben

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsus
Lula kebab sütőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alapléhez

Zöldségekhez

Húshoz

Összesen 490 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alapléhez

Zöldségekhez

Húshoz

Összesen 1962 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alapléhez

Zöldségekhez

Húshoz

Összesen 105 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2045 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    683 micro
Összesen 490 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    125.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4267.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1154 mg
  • Nátrium
    2454 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    978.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    784 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    757 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2731 micro
Összesen 1962 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Alapléhez

Zöldségekhez

Húshoz

Elkészítés

Alapléhez

  1. A húst kissé megsózzuk (kb fél kávéskanál só). Jó alaposan összegyúrjuk (addig gyúrjuk, amíg elég ragadós nem lesz). Elosztjuk 6-8 részre.
  2. Frissen tartó fóliát eldarabolunk kb. 20 cm-es darabokra. A húsból hurkákat készítünk, ráhelyezzük a fóliára, betekerjük, megfogjuk a két végét és addig tekerjük, amíg tudjuk. A lényeg, hogy minél jobban összepréseljük a húst, hogy a sütésnél ne essen szét.
  3. A kész hurkákat a frissen tartó fóliában betesszük a hűtőbe, és 2-4 óra hosszáig hűtjük.
  4. A burgonyát 4-5 cm-es kockákra vágjuk, a hagymát karikákra vágjuk, és serpenyőben kis olajon aranyszínűre sütjük. A sárgarépát karikákra vágjuk. A zöldséget és a hagymát beletesszük egy nagy hőálló tál aljára (én egy igazi vas edényt használok erre a célra, ebben a legfinomabb).
  5. Forró serpenyőben, nagy lángon pirosra sütjük kolbászkákat az olajon. Ha kész kivesszük, és a zöldségre rakjuk a félig megsült kebabot, és megborsozzuk.
  6. A serpenyőbe öntjük az alaplét és a fűszereket. Kicsit forraljuk, és ráöntjük a zöldségekre és a húsra.
  7. Letakarva 190 fokos sütőben kb. 1 óráig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1274
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Oroszországban nagyon kedvelt étel a kebab, általában szabad tűzön készítik. Ez egy sütős változat, amit télen is el lehet készíteni. Hamarosan megosztom az eredeti változatot is.

Hozzávalók

Alapléhez

Zöldségekhez

Húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek