Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós tejbegrízlepény

Sós tejbegrízlepény
Sós tejbegrízlepény
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most flecken mellé készítettem köretnek, ezért sós, de lehet második fogás édesen egy tartalmas leves után, akkor a sonka, hagyma, feta helyett 10 dkg bármilyen gyümölcs, 10 dkg darabos dió, két evőkanál cukor, és a bors helyett őrölt fahéj, a többi ugyanaz.

hozzávalók / 5 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsünk tejbegrízt a 3 dl tej és 2 dl víz keverékéből, a grízből, sóból. Forraljuk fel a tejet és a vizet, és állandó keverés mellett tegyük bele a búzadarát, sót, és főzzük öt percet. További felhasználásig tegyük félre.
  2. A langyosra hűlt tejbegrízbe tegyük bele a két felvert tojást, sonkát, sajtot, borsot és ételízesítőt, ha használunk, ha nem, akkor zöld fűszert, amit szeretünk. Vágjuk apróra a hagymát, azt is tegyük a masszához. Jól keverjük el, és ha szükséges, tegyünk hozzá két kanál lisztet (nokedli állagú legyen).
  3. Serpenyőben melegítsük fel az olajat, és evőkanál segítségével tegyünk halmokat az olajba. Süssük mindkét oldalát világosbarnára, ne túl nagy lángon, mert a sajt miatt hamar megég. Szedjük papírtörlőre, és tetszőleges hússal, hallal tálaljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 941
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
72 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 5 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tejbedaralepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

264
búzadara 5 púpozott ek
tej 3 dl
víz 2 dl
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
sonka 10 dkg
feta sajt 10 dkg
ételízesítő 1 kávéskanál
vöröshagyma 1 közepes db
finomliszt 2 ek