r
Nosalty Logó

Raklett barátok közt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Raklett barátok közt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 851 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3402 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1460.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 851 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.9 g

Zsír

  • Összesen
    198.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5843.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    1876 mg
  • Nátrium
    2658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1288.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    234 micro
  • β-karotin
    1195 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2081 micro
Összesen 3402 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    197 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük.
  2. A csirkemellet bepácoljuk (pl. mustárral, sóval, de pácolás nélkül is tökéletes) serpenyőben pici olajon elősütjük, amíg mindenhol ki nem fehéredik.
  3. A többi hozzávalót kis tálkákba és tálakra rendezzük.
  4. Kezdődhet a sütögetés, érdemes minél több féle variációt összeállítani a kis sütőlapátunkra!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 24028
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 30.

Ajánló

Manapság már sok helyen és sok féle raklett grillsütőből választhatunk elérhető áron. Igazán "jó játék" és változatosság a megszokott étkezéseinkhez képest, ami ideális baráti összejövetelekre, de gyerekek is nagyon élvezik. Néhány jó tanács: a grill sütő mivel forró és árammal működik, fontos, hogy megfelelő helyre kerüljön az asztalon és csak megfelelő korosztályú gyerekek használják (még szülői felügyelet mellett is) a balesetveszély elkerülésének érdekében. A felső grill laphoz és a grillező lapátokhoz csak a hozzávaló falapátokkal szabad nyúlni, fém ne érjen hozzá, mert megsérül a teflon bevonat. Az olvadt sajt megterhelő lehet a gyomornak, ezért érdemes mellé savanyúságot (pl. mint itt a receptben gyöngyhagymát, csemegeuborkát) fogyasztani, illetve ajánlatos forró folyadékot (forralt bort, teát) inni mellé, ami nem hűti vissza a gyomrot, így a sajtot könnyebben megemészti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem az olyan étkezéseket (mint pl. a fondue) ahol az étkezés nem önmagában fontos, hanem eszköz arra, hogy összehozza a társaságot, megalapozza a hangulatot. A raklettnél, míg az egyik adag sül a kis sütőben (ami így télen kellemes meleget áraszt magából a szobában) nincs tele a száj, és kellemesen lehet beszélgetni, miközben lefoglaltságot jelent a sülés figyelése és jó játék az újabb adag összekombinálása. Nem utólagos szempont az sem, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően tudja ezt megtenni, mind ízben, mind mennyiségben. Az előkészületi idő pedig a házigazdára sem helyez túl nagy súlyt.  

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!