r
Nosalty Logó

Raklett barátok közt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Raklett barátok közt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 851 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3402 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 130 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1460.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 851 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.9 g

Zsír

  • Összesen
    198.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5843.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    1876 mg
  • Nátrium
    2658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1288.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    234 micro
  • β-karotin
    1195 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2081 micro
Összesen 3402 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    197 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük.
  2. A csirkemellet bepácoljuk (pl. mustárral, sóval, de pácolás nélkül is tökéletes) serpenyőben pici olajon elősütjük, amíg mindenhol ki nem fehéredik.
  3. A többi hozzávalót kis tálkákba és tálakra rendezzük.
  4. Kezdődhet a sütögetés, érdemes minél több féle variációt összeállítani a kis sütőlapátunkra!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 22988
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 30.

Ajánló

Manapság már sok helyen és sok féle raklett grillsütőből választhatunk elérhető áron. Igazán "jó játék" és változatosság a megszokott étkezéseinkhez képest, ami ideális baráti összejövetelekre, de gyerekek is nagyon élvezik. Néhány jó tanács: a grill sütő mivel forró és árammal működik, fontos, hogy megfelelő helyre kerüljön az asztalon és csak megfelelő korosztályú gyerekek használják (még szülői felügyelet mellett is) a balesetveszély elkerülésének érdekében. A felső grill laphoz és a grillező lapátokhoz csak a hozzávaló falapátokkal szabad nyúlni, fém ne érjen hozzá, mert megsérül a teflon bevonat. Az olvadt sajt megterhelő lehet a gyomornak, ezért érdemes mellé savanyúságot (pl. mint itt a receptben gyöngyhagymát, csemegeuborkát) fogyasztani, illetve ajánlatos forró folyadékot (forralt bort, teát) inni mellé, ami nem hűti vissza a gyomrot, így a sajtot könnyebben megemészti.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretem az olyan étkezéseket (mint pl. a fondue) ahol az étkezés nem önmagában fontos, hanem eszköz arra, hogy összehozza a társaságot, megalapozza a hangulatot. A raklettnél, míg az egyik adag sül a kis sütőben (ami így télen kellemes meleget áraszt magából a szobában) nincs tele a száj, és kellemesen lehet beszélgetni, miközben lefoglaltságot jelent a sülés figyelése és jó játék az újabb adag összekombinálása. Nem utólagos szempont az sem, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően tudja ezt megtenni, mind ízben, mind mennyiségben. Az előkészületi idő pedig a házigazdára sem helyez túl nagy súlyt.  

Hozzászólások

Szélné Éva

Kedves Piroska! Névnapomra kaptam én is egy ilyen csodás szerkezetet. Én csirke fels? combot filéztem ki, csíkokra vágtam és bepácoltam. Ugyanígy csináltam még pulykamellet. Vágtam karikára lila hagymát, cukkinit és kápia paprikát. Mindent kipakoltunk az asztalra, és elkezdtünk sütögetni. Hát el sem tudom mondani, milyen kellemesen telt el úgy közel két óra, hogy észre sem vettük. Mindenki készítette és sütögette a saját ennivalóját, közben fantasztikusan jót beszélgettünk. Az ízvilágokról nem is beszélve. Szóval a f?próba nagyon jól sikerült, és ezt biztosan s?r?n meg is fogjuk ismételni. A storydban leírtakkal teljesen egyetértek. Üdvözlettel: Éva

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Nagyon örülök neki, hogy nektek is ilyen jó élmény volt a raklettozás. Köszönöm, hogy megosztottad ezt velem!

Miss Sweetly

Kedves Piroska! Már régóta vágyom egy ilyen fondue készletre, hamarosan meg is veszem. Amit kérdezni szeretnék: Adnak hozzá néhány receptet is, vagy keresgélnem kell majd? ( Ami persze nem gond csak örülnék ha esetleg járna hozzá ). :) Üdv: Miss Sweetly

Törölt felhasználó

Kedves Miss Sweetly! Köszönöm a hozzászólást. Véleményem szerint a raclette és a fondue két külömböz? dolog, bár mindkett? svájci eredet?. A raclette során speciális sajt kerül megolvasztásra alapanyagok variációján egy, a képen is szerepl? grill készülékben. A fondue szintén speciális sajtféle, amit serpeny?ben, vagy fondue lábosban olvasztanak fel (lehet mécsessel vagy elektromos lapon meleged?) és ebbe mártogatnak bele hosszú pálcára t?zött finomságokat, eredetileg kenyérkockákat. Ennek népszer? verziója az olvasztott csokoládéból készült édes fondue, amibe gyümölcsöket, piskótát mártogatnak. Szerintem adnak receptet a legtöbb készülékhez, illetve az internetet is sokat lehet találni. Én is szívesen segítek az ötletelésben, ha szeretnéd. Üdv, Pirka

Miss Sweetly

Kedves Piroska! Azt gondoltam a kett? ugyanaz, csak van rá más kifejezés is. Köszönöm a felvilágosítást! :) Így biztosan tudom, hogy nekem a fondue készlet kell. Ha már megvan, mint írtad, hogy tudnál segíteni, majd hozzád fordulok bizalommal. :) Üdv: Sweetly

Címlapról ajánljuk

További cikkek