Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtropogós

Sajtropogós
Sajtropogós
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és ropogós. Frissen a legfinomabb.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tojásokkal, sóval, borssal, petrezselyemmel.
  2. Kis golyókat formázunk lisztbe mártott kézzel. Zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. 
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 53 770
elküldve: 48
receptkönyvben: 1 673
elkészítve: 87/122
Facebookon megjelent: 3

szakács

Noémilau

Mióta szakács: 2012.01.17.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtgolyók, bundás sajtgolyók, panírozott sajt

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2015-11-13 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.11.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-11-12 02:49

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.11.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Intizar
Intizar Wed, 2015-11-11 11:28

Jaj de szeretném tudni: lehet-e sütőben is? Mondjuk ellapítva kicsit?

fintaeniko
fintaeniko Wed, 2015-08-19 12:58

Nem olvastam el figyelmesen : én a zsemlemorzsát belekavartam... de igy is finom lett!!!

amina69
amina69 Sun, 2016-11-20 08:37

Én is belekervertem. :( Azért még kívülről tett rá???

E.D.
E.D. Tue, 2014-11-11 22:08

Most lett kesz. NGYON finom ilyenkor ha csak leves van ebedre, jol kiegesziti. Fokhagymas tejfollel kinaltam. Koszonom a receptet. Bisztosan lessz meg az asztalunkon :)

bakkata49
bakkata49 Tue, 2014-11-11 12:52

Nagyon finom lehet ,de biztos nem készítem el mert hát egy kalória bomba!!!!!
Üdvözlettel Bak Katalin

E.D.
E.D. Tue, 2014-11-11 22:10

Csak 1-szer elunk ezert nem szabad megvonni magunktol az otthon keszitett finomsagokat. Nem kell az osszeset megenned (talan nem is birnad) de en nem hagynam ki :)

defone
defone Thu, 2014-09-11 16:04

Most lettem készen vele és nagyon finom!! Ketté szedtem az adagot és a másik felébe raktam egy kis új hagyma zöldet, úgy sem rossz! :)

ancsa1969
Ancsa1969 / ancsa1969 Sun, 2014-03-23 07:39

Kedves Noémi! Voltak kétségeim, de örülök hogy kimertem próbálni, tényleg szupi jó a recept. Köszönet érte :) szép napot :)

moncsi44
moncsi44 Mon, 2013-10-21 09:55

Hàt erre kivi voltam, fèltem, h kifolyik de nm eszméletlen milyen jó kis étel. Szülinapi menübe beletettem mki kèrdezte mi ez mi ez? Ízlett nekik, jaaa ès nm folyott. Köszönöm màskor is megcsinàlom.

moncsi44
moncsi44 Mon, 2013-10-21 09:55

Hàt erre kivi voltam, fèltem, h kifolyik de nm eszméletlen milyen jó kis étel. Szülinapi menübe beletettem mki kèrdezte mi ez mi ez? Ízlett nekik, jaaa ès nm folyott. Köszönöm màskor is megcsinàlom.

márta66
márta66 Mon, 2013-08-12 14:52

Elkeszitettem, nagyon finom - sikere volt. Bevonult a repertoarba. Sztem gyorsan, hatekonyan elkeszitheto es nagyon kiados:-) koszonom a receptet! Marta

szaboadel
szaboadel Tue, 2013-08-06 13:36

Kedves "Noémilau"!
Most bukkantam a receptedre, nagyon megtetszett, már el is mentettem, rövid időn
belül el fogom készíteni, annál is inkább, mert nagyon szeretek új ízekkel kísérletezni.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

mancanyu
mancanyu / mancanyu Mon, 2012-09-24 10:15

Isteni finooom! Nem lehet eleget készíteni,forrón és hidegen is elképesztő..vége a sajtpanírozó kifolyós történetnek.Köszönöm a receptet!

mkata
M.Kata / mkata Fri, 2012-09-14 18:33

Kedves Noémilau! Most fejeztük be a vacsit, ami ez a csodás sajtgolyócska volt. Ketten, de alig bírtunk vele, még maradt 4-5 gombócka. Fokhagymás tartárt csináltam hozzá, jó kiegészítő, abba mártogattuk. Köszönöm az isteni receptet. Nem ez volt az utolsó alkalom, hogy elkészítettem :)
Jó éjszakát, és még egyszer köszönet a nagyon fincsi receptér! :)

Noémilau
Noémilau / Noémilau Mon, 2012-09-17 11:41

Szia! Szívesen, örülök hogy ízlett,sokszor készítem a kislányom imádja.
Fokhagymás tartár? Legközelebb kipróbálom, jól hangzik, finom lehet.
További szép napot nektek: Puszi: Noémi

Szuszka
Szuszka Tue, 2012-07-17 10:41

Hát ez tuti recept!Nem folyik ,nem ragad.
Isteni!
Köszönöm!!

Kicsimicra
Kicsimicra Mon, 2012-07-09 09:33

Nagyon tetszik, szívesen elkészítem. Hogyan csinálod, hogy a sajt nem folyik ki? Nekem a rántott sajtot is sikerült kifolyatnom, pedig azt többször panírozom. Itt látom, csak 1x kell.

Noémilau
Noémilau / Noémilau Mon, 2012-07-09 15:47

Szia! A rántott sajt általában nálam is kifolyik, de ez érdekes módon nem. Ha a sajt nagyon ragad, akkor szoktam egy kis lisztet keverni hozzá, illetve a kezem is lisztes, úgy formálom golyóvá. a zsemlemorzsába meg jó alaposan megforgatom. Eddig nekem mindig sikerült, remélem neked is siker élményed lesz vele!
További szép napot!
Üdv: Noémi

Kicsimicra
Kicsimicra Tue, 2012-07-10 11:09

Köszi a tippet, így fogom készíteni. A lányom nagyon fog neki örülni. Meglepi lesz. Ő úgy hívja a kifolyt rántott sajtot, hogy "Anya megint hudinit készített"! Na majd most!

fincedina
fincedina Fri, 2012-07-06 10:36

Jaaaj, ezt ismerem, a barátnőmtől tanultam és isteni, a gyerekek imádják és külön előny, hogy bár a hozzávalók egy-az egyben megegyeznek a rántott sajttal, nekem úgy kifolyik a sajt, így még sosem. Van, mikor füstölt sajtot rakok bele.

1247
trappista sajt 30 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 3 ek
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.5 dl