Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-tejfölös lepény

Hagymás-tejfölös lepény
Hagymás-tejfölös lepény
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szaporítható a feltét konzerv zöldborsóval, úgy is nagyon finom! Én ki szoktam öblíteni a borsót a saját levétől.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sóval összekeverjük, beleöntjük a felfutott élesztőt, a tejfölt, az olajat, apránként a vizet és jól összedolgozzuk.
  3. Ha jó szuszogós, letakarjuk konyharuhával, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  4. Közben elkészítjük a feltétet: A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és kevés zsíron megpirítjuk. A hagymát félkarikákra vágjuk és hozzátesszük a szalonnához, dinszteljük, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a petrezselymet. Hozzátesszük a tejfölt, összerottyantjuk, és félretesszük.
  5. A megkelt tésztát lazán átgyúrjuk, még 10 percig pihentetjük.
  6. Nagy kiolajozott tespsin egyenlő vastagságban szétterítjük, és 240 fokos előmelegített sütőbe tesszük, míg el nem kezd pirosodni a teteje.
  7. Ekkor kivesszük, megkenjük a feltéttel, vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokon pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 14 254
elküldve: 7
receptkönyvben: 130
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

A nita

Mióta szakács: 2012.11.07.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pite
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás lepény, sajtos-tejfölös lepény, sós lepény húsos szalonnával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2820
finomliszt 50 dkg
élesztő 2 dkg
cukor 1 teáskanál
1 kk
olívaolaj 0.5 dl
tejföl 1 dl
tej 0.5 dl
víz 1.5 dl
kolozsvári szalonna 20 dkg
póréhagyma 80 dkg
sertészsír 0.5 ek
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 450 g
sajt 20 dkg