r
Nosalty Logó

Hagymás-tejfölös lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hagymás-tejfölös lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2834 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5666 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    179.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3970.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1138 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1033 mg
  • Nátrium
    1491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    546 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    472 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2995 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4651 micro
Összesen 2834 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    135.2 g

Zsír

  • Összesen
    359.7 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7941.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    2275 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    2067 mg
  • Nátrium
    2982 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1092.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1800 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    944 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    652 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5990 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9302 micro
Összesen 5666 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sóval összekeverjük, beleöntjük a felfutott élesztőt, a tejfölt, az olajat, apránként a vizet és jól összedolgozzuk.
  3. Ha jó szuszogós, letakarjuk konyharuhával, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  4. Közben elkészítjük a feltétet: A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és kevés zsíron megpirítjuk. A hagymát félkarikákra vágjuk és hozzátesszük a szalonnához, dinszteljük, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a petrezselymet. Hozzátesszük a tejfölt, összerottyantjuk, és félretesszük.
  5. A megkelt tésztát lazán átgyúrjuk, még 10 percig pihentetjük.
  6. Nagy kiolajozott tespsin egyenlő vastagságban szétterítjük, és 240 fokos előmelegített sütőbe tesszük, míg el nem kezd pirosodni a teteje.
  7. Ekkor kivesszük, megkenjük a feltéttel, vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokon pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 19062
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szaporítható a feltét konzerv zöldborsóval, úgy is nagyon finom! Én ki szoktam öblíteni a borsót a saját levétől.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk