Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörleves

Sörleves
Sörleves
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sör-imádóknak való bajor recept, igazi különlegesség.
 


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Legyen meglepetés a sört kedvelő férfinépnek!
Jó sok vajon pirított hagymakarikával! A sajtos pirítóst akár a levesbe áztatva, akár külön ropogtatva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vékonyan szeletelt kenyeret vajjal kenjük, és 3x3 centis kockára vágjuk, sajtszeletekkel borítjuk, forró sütőben pirítjuk.
  2. A hagymát karikára, a snidlinget apróra vágjuk.
  3. Vajon pirítjuk a hagymakarikát.
  4. 0,5 l vizet a leveskockákkal és a sörrel összeforralunk, borsot darálunk, szerecsendiót reszelünk rá.
  5. Külön szervírozzuk a pirított sajtos kenyeret, a sült hagymakarikát és a snidlinget.
  6. Ezeket először ki-ki a tányérjába halmozza, és arra meri a forró levest.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 23 083
elküldve: 3
receptkönyvben: 187
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

bajor sörleves snidlinggel és pirított hagymakarikákkal, sörleves sajtos pirítóssal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petrisz
Prospero / petrisz Wed, 2012-05-02 13:21

Elkészítettem :) Figyelmeztetésképpen megjegyezném: a sör keserű, a sörből készült leves is az lesz.

witch
witch / witch Tue, 2012-09-04 14:22

Bocs, hogy belekotyogok, de a vilagos keseru.
Ha barnat hasznalsz, amiert az edeskes nem lenne
szabad keserunek lennie az etelnek. En chilis babot keszitek
ugy, onnan tudom.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Sat, 2010-02-13 15:27

Örülök, hogy felkeltette az érdeklődésedet, Toma!

Kedves Luna!
Kétség nem fér hozzá, hogy minden húsleves-alapú leves valódi húslevesből a legfinomabb, otthon azonban talán nem akar az ember minden alkalommal a húsleves (vagy egyéb alaplé) készítésével vesződni.
A bajor receptben szó szerint ez áll: 2 Tl gekörnte Brühe (tehát valóban nem Brühwürfel), én azonban a kockát jobban kedvelem a száraz levesporoknál. Ezek a könyvek már az időhiányban szenvedő háziasszonyoknak szólnak, hát bocsi, ha én is...:)
Ildikó

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2015-09-08 14:20

Kedves Ildiko,

most bukkantam ra a receptedre, el is teszem köszönettel. Akinek keserü a vilagos sör, az hasznalja a bajor "Weissbier"-t, v. Sötet barnasört - mindkettö edeskes. A leveskockaval, azaz a levesporokkal kapcsolatosan tökeletesen igazad van!

Üdvözlettel, Marti

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-02-13 02:11

Elnézést, de bajor receptben nincs erőleves kocka...
Elképesztő, hogy e nélkül már alig lehet néha receptet találni.

zederta
ze(n)derta / zederta Sat, 2010-02-13 02:04

kedves Ildikó!
nem vagyok egy sörissza, de ezt a levest ki fogom próbálni.
nagyon finom lehet!
köszi,
toma

321
kenyér 2 szelet
sajt 5 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
vaj 6 dkg
snidling 1 csokor
leveskocka 2 db
barna sör 0.5 l
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint