Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-tojásos batyu

Sonkás-tojásos batyu
Sonkás-tojásos batyu
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nem fogy el a húsvéti sonka, akkor batyu készül belőle. :-)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, tejfölt, sót és végül a lisztet. Közepesen kemény tésztát kapunk, pihentetjük 1 órát.
  2. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: A sonkát apróra szedjük és a két tojással, oregánóval, borssal összeturmixoljuk (nem pépesre, maradjanak benne sonkadarabok).
  3. Ha megkelt a tésztánk egy 40x40 cm lapot nyújtunk belőle, amit 10x10-es négyzetre vágunk (16 lesz belőle), a négyzetek széleit megkenjük tojással, és minden tészta közepére egy kis töltelékhalmot teszünk, majd a sarkait összecsípve batyu alakot formázunk belőle.
  4. Kiolajozott gáztepsibe tesszük, tetejét tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, és még 30 percet pihentetjük.
  5. Majd készre sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 268
elküldve: 3
receptkönyvben: 173
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Timcsó

Mióta szakács: 2012.02.05.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék tojásból
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

oregánós sonkával töltött batyu, kelt sonkás táska, tojásos-sonkás batyu

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Timcsók
Timcsó / Timcsók Wed, 2012-10-10 16:05

Nagyon szívesen:-)
Nálunk ez húsvét után biztosan készül, de a család megenné minden héten:-)
Úgy is nagyon finom, ha a tésztába tej helyett a sonka főző levét használod.

483
tej 3 dl
tejföl 1 dl
vaj 5 dkg
friss élesztő 2 dkg
finomliszt 70 dkg
1 teáskanál
sonka 20 dkg
tojás 2 db
oregánó 1 csipet
tojás 1 db
szezámmag 2 ek