r
Nosalty Logó

Sonkás-tojásos batyu

Timcsó
Sonkás-tojásos batyu
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

484
Kalória
18.1g
Fehérje
69.8g
Szénhidrát
12.7g
Zsír
36.2g
Víz
88.3g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 484 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3857 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 248 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 484 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.6 g

Zsír

  • Összesen
    101.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7572.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    4940 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    558.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    289.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    698 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    689 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 3857 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, tejfölt, sót és végül a lisztet. Közepesen kemény tésztát kapunk, pihentetjük 1 órát.
  2. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: A sonkát apróra szedjük és a két tojással, oregánóval, borssal összeturmixoljuk (nem pépesre, maradjanak benne sonkadarabok).
  3. Ha megkelt a tésztánk egy 40x40 cm lapot nyújtunk belőle, amit 10x10-es négyzetre vágunk (16 lesz belőle), a négyzetek széleit megkenjük tojással, és minden tészta közepére egy kis töltelékhalmot teszünk, majd a sarkait összecsípve batyu alakot formázunk belőle.
  4. Kiolajozott gáztepsibe tesszük, tetejét tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, és még 30 percet pihentetjük.
  5. Majd készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C

Ha nem fogy el a húsvéti sonka, akkor batyu készül belőle. :-)

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek