Nosalty Logó

Variációk kelt tésztára Dóra konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Variációk kelt tésztára Dóra konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A túrós és lekváros töltelékekhez

A tetejére

Összesen 1141 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A túrós és lekváros töltelékekhez

A tetejére

Összesen 4564 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A túrós és lekváros töltelékekhez

A tetejére

Összesen 254 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1130.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 1141 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.6 g

Zsír

  • Összesen
    124 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4523.4 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    786 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1655 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    697 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1015 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    963 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    618 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 4564 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.7 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 254 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrós és lekváros töltelékekhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt megfuttatjuk a langyos cukros tejben.
  2. A többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztát dagasztunk. Kelni hagyjuk.
  3. Elkészítjük a tölteléket.
  4. A megkelt tésztát fél cm-re kinyújtuk és a túrós béleshez, valamint a lekváros buktához kb. 8x10 cm nagyságú négyszögeket vágunk.
  5. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  6. Ha kiflit szeretnénk készíteni, akkor kör alakúra nyújtjuk a tésztát, majd tetszés szerinti nagyságú háromszögeket vágunk belőle.
  7. A négyszögek és háromszögek közepére helyezünk egy-egy kanál tölteléket, majd összehajtjuk a sarkokat, vagy feltekerjük. A lekváros bukta esetében a "csavarintások" végeit csinosan aláhajtjuk.
  8. Kikent tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk őket, majd a tetejüket megkenjük felvert tojással.
  9. Kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5435
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 29.

Ajánló

Kiadós levesek után második fogásként is fogyasztható, de reggelire, tízóraira is jó választás.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mindenkit végigkérdeztem a családból, hogyan szokták a kelt tésztát elkészíteni. Természetesen, mindenkinek más volt a befutó recept.:) Így ezekből és némi utánaolvasással elkészítettem ezt a verziót. Almás táskát is szerettem volna még készíteni, de nem maradt a tésztából több.:)

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A túrós és lekváros töltelékekhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.