Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Variációk kelt tésztára Dóra konyhájából

Variációk kelt tésztára Dóra konyhájából
Variációk kelt tésztára Dóra konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenkit végigkérdeztem a családból, hogyan szokták a kelt tésztát elkészíteni. Természetesen, mindenkinek más volt a befutó recept.:) Így ezekből és némi utánaolvasással elkészítettem ezt a verziót. Almás táskát is szerettem volna még készíteni, de nem maradt a tésztából több.:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A túrós és lekváros töltelékekhez

A tetejére

ajánlat

Kiadós levesek után második fogásként is fogyasztható, de reggelire, tízóraira is jó választás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt megfuttatjuk a langyos cukros tejben.
  2. A többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztát dagasztunk. Kelni hagyjuk.
  3. Elkészítjük a tölteléket.
  4. A megkelt tésztát fél cm-re kinyújtuk és a túrós béleshez, valamint a lekváros buktához kb. 8x10 cm nagyságú négyszögeket vágunk.
  5. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  6. Ha kiflit szeretnénk készíteni, akkor kör alakúra nyújtjuk a tésztát, majd tetszés szerinti nagyságú háromszögeket vágunk belőle.
  7. A négyszögek és háromszögek közepére helyezünk egy-egy kanál tölteléket, majd összehajtjuk a sarkokat, vagy feltekerjük. A lekváros bukta esetében a "csavarintások" végeit csinosan aláhajtjuk.
  8. Kikent tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk őket, majd a tetejüket megkenjük felvert tojással.
  9. Kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 081
elküldve: 0
receptkönyvben: 82
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dóra

Mióta szakács: 2010.11.21.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós batyu, ízes bukta, lekváros kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1141
finomliszt 70 dkg
tojás 1 db
tej 2 dl
instant élesztő 1 tasak
cukor 3 ek
margarin 10 dkg
joghurt 150 ml
1 csipet
tehéntúró 25 dkg
cukor 1 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 2 csapott ek
szilvalekvár 20 dkg
tojás 1 db