r
Nosalty Logó

Krémes batyu Évi nénitől

Évi néni
Krémes batyu Évi nénitől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

475
Kalória
13.2g
Fehérje
65.9g
Szénhidrát
19.6g
Zsír
18.3g
Víz
63.3g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
21.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 475 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 2853 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 288 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 475 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    117.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3147.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    1793 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    395.6 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    109.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    895 micro
Összesen 2853 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 288 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, a mézet elkeverjük benne, belemorzsoljuk az élesztőt, és habosra felfuttatjuk.
  2. Ehhez hozzáadjuk az olvasztott, langyos vajat, a tojássárgáját, sót, cukrot és a lisztet. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle, melyet 1 óra alatt duplájára kelesztünk.
  3. A krémhez a tejszínt, a keményítőt, a cukrot a mascarponéval és a vaníliával habosra keverjük.
  4. A tésztát hat részre osztjuk. Ezeket a részeket kinyújtjuk kb. 30x10 cm-es vékony téglalappá, amit 3 db 10x10 cm-es kockára felvágunk. Az első lapot megkenjük vékonyan a krémmel, majd ráhelyezzük a következő lapot, azt is megkrémezzük, és ezt lefedjük a harmadikkal. Minden négyzet közepét félig bemetsszük a lap közepe felé. A vágások széleit becsippentjük, és a közepére húzva a tésztához ragasztjuk.
  5. 20-25 percig letakarva kelesztjük, megkenjük felvert tojással.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Annyira szerette a családom az oreo keksz krémjét, hogy valami hasonlót kellett gyártanom, amit a gyerek biztonsággal szállíthat az iskolába. Ez is nagyon gyorsan elfogyott.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek