r
Nosalty Logó

Sonkás szűzérme sajt trióval

Edit
Sonkás szűzérme sajt trióval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

547
Kalória
55.8g
Fehérje
24.3g
Szénhidrát
20.1g
Zsír
276.5g
Víz
144.3g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
1.7g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 547 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3278 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1815.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    276.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 547 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    334.6 g

Zsír

  • Összesen
    120.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10894.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    345 mg
  • Kálcium
    1366 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    512 mg
  • Foszfor
    3694 mg
  • Nátrium
    4930 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    145.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1658.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    947 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 3278 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. A szűzérmét 1 cm-es darabokra vágjuk, sózzuk , borsozzuk és fokhagymát reszelünk rá.
  2. 2 órát hagyjuk állni.
  3. Kevés zsiradékon hirtelen mindkét oldalát a húskorongoknak pirosra sütjük .
  4. Egy tepsibe sorakoztatjuk a húdarabokat, mindegyik tetejére egy vékony szelet sonkát teszünk.
  5. Melléöntjük a bort a tejszínt és a sütéskor megmaradt kevés zsiradékot.
  6. Fóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 25 -30 percig sütjük 180 °C -on .
  7. Amíg sül a hús, a burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és négybe vágva vajon átsütjük .
  8. 30 perc után leveszzük a fóliát a húsról és ráreszeljük a három féle sajtot, és addig sütjük tovább, míg meg nem olvadnak. Melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Barátnőmtől kaptam ezt az egyszerű receptet . Nagyon hamar elkészül és még hamarabb el is fogy :).

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...