Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell érmék fahéjjal

Csirkemell érmék fahéjjal
Csirkemell érmék fahéjjal
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádok kísérletezni a konyhában, mindig próbálom azt a minimális készletet, ami rendelkezésre áll, a legoptimálisabban felhasználni. Az receptnek az ihletése még a keresztanyukám - remélem jól írom - rakott dán csirkéjéből jött, ott ízleltem először a fahéj, sajt, csirke kombináció meggyőző párosítását... Ezt leszámítva talán mondhatom magaménak, bár nem hinném, hogy még senki nem készített előttem ilyet.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a fahéj/sajt/csirke kombinációt, és/vagy kicsit megcsömörlött a rántott hústól!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket megtisztítjuk, majd úgy vágjuk fel, hogy a lehető legnagyobb, min. fél centi vastagságú érmét kapjuk. (Én úgy szoktam felvágni, mint ahogyan a piskótatekercset feltekerem, csak visszafelé.)
  2. Rámerjük az olajat (a mennyisége nem szentírás), majd sóval, fokhagyma granulátummal, majorannával és a fahéjjal mindkét oldalát alaposan befűszerezzük. Hagyjuk állni min. 20 percet, de nem is kell több!
  3. A vajat felforrósítjuk egy lehetőleg teflon vagy más tapadásmentes serpenyőben.
  4. A húsokat belehelyezzük a serpenyőbe, nem forgatjuk, és kb. 2-3 perc alatt megsütjük az egyik oldalukat maximum lángon, majd mindet megfordítjuk, és a sajtszeleteket rátesszük a már megsült oldalára. Ilyenkor kicsit visszavesszük a lángot, hogy a sajtnak legyen ideje megolvadni (3-4 perc). Persze a sütési idők függnek attól, hogy hogy sikerült felvágnunk a húst, egyenletes vastagságú lett-e.   
  5. Végül pl. sült krumplival tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 004
elküldve: 2
receptkönyvben: 43
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Halucinatio

Mióta szakács: 2013.03.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fahéjas csirke, fahéjas sajtos csirkemell, csirkemell fahéjasan sajttal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

563
csirkemell filé 2 db
napraforgó olaj 5 ek
fokhagymapor 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fahéj 1 kk
0 ízlés szerint
ementáli sajt 3 dkg
teavaj 20 g