r
Nosalty Logó

Csirkemell érmék fahéjjal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkemell érmék fahéjjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 578 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1155 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 578 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    77.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1945 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1136 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1155 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket megtisztítjuk, majd úgy vágjuk fel, hogy a lehető legnagyobb, min. fél centi vastagságú érmét kapjuk. (Én úgy szoktamfelvágni,mint ahogyan a piskótatekercset feltekerem, csak visszafelé.)
  2. Rámerjükaz olajat (a mennyisége nem szentírás), majd sóval, fokhagymagranulátummal, majorannával és a fahéjjalmindkét oldalát alaposan befűszerezzük. Hagyjukállni min. 20 percet, de nem is kell több!
  3. A vajat felforrósítjukegy lehetőleg teflon vagy más tapadásmentes serpenyőben.
  4. A húsokat belehelyezzüka serpenyőbe, nem forgatjuk, éskb. 2-3perc alatt megsütjükaz egyik oldalukat maximum lángon,majd mindet megfordítjuk,és a sajtszeleteket rátesszüka már megsült oldalára. Ilyenkor kicsit visszavesszüka lángot, hogy a sajtnak legyen ideje megolvadni (3-4 perc). Persze a sütési idők függnek attól, hogy hogy sikerült felvágnunk a húst,egyenletes vastagságú lett-e.
  5. Végül pl. sült krumplivaltálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2095
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 28.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a fahéj/sajt/csirke kombinációt, és/vagy kicsit megcsömörlött a rántott hústól!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádok kísérletezni a konyhában, mindig próbálom azt a minimális készletet, ami rendelkezésre áll, a legoptimálisabban felhasználni. Az receptnek az ihletése még a keresztanyukám - remélem jól írom - rakott dán csirkéjéből jött, ott ízleltem először a fahéj, sajt, csirke kombináció meggyőző párosítását... Ezt leszámítva talán mondhatom magaménak, bár nem hinném, hogy még senki nem készített előttem ilyet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek