r
Nosalty Logó

Sonkás - sajtos tészta paprikás sajtkrémmel

nyihaj
Sonkás - sajtos tészta paprikás sajtkrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

901
Kalória
48.7g
Fehérje
99.2g
Szénhidrát
30.7g
Zsír
63.4g
Víz
91.1g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
6.7g
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 901 kcal
  • 20% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3598 kcal
  • 20% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 20% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1901.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 901 kcal
  • 20% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195 g

Zsír

  • Összesen
    122.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7605.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    1472 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1622 mg
  • Nátrium
    3792 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    396.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    253.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    605 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1305 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    704 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1589 micro
Összesen 3598 kcal
  • 20% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát a szokásos módon megfőzzük.
  2. A füstölt/szárított sonkát összekockázzuk, és 1 ek olajon ropogósra pirítjuk. Kiszedjük az olajból, keverőtálba tesszük.
  3. A visszamaradt olajban átforgatjuk a felkarikázott hagymát.
  4. A keverőtálban elkészítjük a mártást: a megsült sonkához adjuk a felkockázott gépsonkát, a hagymát, fűszereket, tojást, sajtkrémet, tejet.
  5. A mártást összekeverjük a kifőtt tésztával, amit kiolajozott tűzálló tálba teszünk, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
  6. Sütőben addig sütjük, amíg a sajt piros lesz a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A füstölt sonka igazán karakteres ízt ad a paprikával, nagyon finom! Finom, ropogós kis falatok lesznek a tésztában a megsütött sonkától, nem érdemes elcsalni ezt a műveletet! Tipp: a sajtkrémet magunk is elkészíthetjük: 3-4 púpos evőkanálnyi tejfölt összeolvasztunk egy nagy maroknyi reszelt sajttal, és kávéskanálnyi pirospaprikával. Én így tettem, mert a férjem éjjel eltüntette a hűtőből a sajtkrémet, épp csak egy picit hagyva belőle. Ízlés szerint gazdagítható még a tészta - gombával, pritaminpaprikával, cukkinivel...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...