Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás - sajtos tekercs - Vadrózsa

Sonkás - sajtos tekercs - Vadrózsa
Sonkás - sajtos tekercs - Vadrózsa
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Forrás: Andi konyhája. Szendvics helyett is megállja a helyét, laktató.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben pici cukoral megfuttatjuk, a többi hozzávalóval összedolgozzuk, és duplájára kelesztjük.
  2. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. A sonkát vékony kockára vágjuk, és kevés olajon megsütjük. A krinolint is vékony, apró kockákra vágjuk, 1-2 perce rádobjuk a sonkára, ízlés szerint megszórjuk borssal.
  3. Ha készen van kiszedjük, és a visszamaradt zsíradékban megolvasztjuk a margarint, belereszeljük a fokhagymát. A lilahagymát vékonyra szeljük.
  4. Ha megkelt a tészta 4 részre osztjuk, vékony téglalappá nyújtjuk, megkenjük a margarinos fokhagymával, megszórjuk sonkával, lilahagymával, sajtot reszelünk rá, és összetekerjük.
  5. Trapéz alakúra vágjuk, tepsibe rakjuk. Letakarva kelesztjük még fél óráig. Megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben sütjük.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 426
elküldve: 4
receptkönyvben: 135
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Hencsibaba

Mióta szakács: 2011.01.20.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: szilveszter
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás-sajtos kelt tészta, sonkás-sajtos csiga

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1155
finomliszt 100 dkg
rétesliszt 10 dkg
tejföl 6 dl
tej 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
cukor 1 ek
1 ek
friss élesztő 5 dkg
tojás 2 db
sonka 30 dkg
krinolin 20 dkg
lila hagyma 4 közepes fej
fokhagyma 1 fej
napraforgó olaj 0.5 dl
margarin 10 dkg
sajt 10 dkg
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
sajt 10 dkg