r
Nosalty Logó

Sonkás-sajtos sós kalács

Zsófi.M
Sonkás-sajtos sós kalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

956
Kalória
36.9g
Fehérje
142.8g
Szénhidrát
22.9g
Zsír
57.1g
Víz
135g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
7.1g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 956 kcal
  • 14% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3820 kcal
  • 14% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 242 kcal
  • 14% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2334 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    1740 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    142.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 956 kcal
  • 14% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.7 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9336 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    6961 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    571.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    228.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 3820 kcal
  • 14% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sonkát apró kockákra vágjuk. A bazsalikomot is apróra vágjuk, összekeverjük a sonkával, és metélőhagymát is teszünk bele. A füstölt sajtot apróra reszeljük.
  2. A tej egy részével és cukorral felfuttatjuk az élesztőt, a másik felét pedig meglangyosítjuk. Amíg felfut a tej, kimérjük a lisztet, összekeverjük a sóval és a cukorral.
  3. A két tojást simára keverjük az olajjal, majd hozzákeverjük az élesztős tejet és a langyosított tejet, belekeverjük a füstölt sajtot, a sonkát a fűszerekkel.
  4. Hozzákeverjük a lisztet, és hólyagosra gyúrjuk. Ha kell, egy kis olajat keverünk még hozzá.
  5. Letakarjuk konyharuhával, és 50 percig a sütőben 50 fokon kelesztjük. Miután megkelt, felmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  6. Lisztezett munkalapon kinyújtjuk, lapokra vágjuk és 30 centis rudakat sodrunk belőlük. Félbehajtjuk és összetekerjük a szárait.
  7. Sütőpapírra fektetjük a kalácskákat, megkenjük tojással, megszórjuk nagyobb szemű sóval és köménymaggal, majd sütőben megsütjük.
  8. Kis pihentetés után még finomabb, de azonnal is fogyasztható!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A bazsalikomom az erkélyen kidőlni látszott, ezért valamihez fel szerettem volna használni. Így húsvét után kis sonka is maradt, T. pedig nem szereti az édes kalácsot, így a hármat ötvöztem, és egy régi receptből kiindulva kicsit finomítottam rajta. Ha egyszerre több tepsivel sütünk, akkor célszerű hőlégkeveréssel csinálni. 

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...