r
Nosalty Logó

Sonkás-sajtos sós kalács

Zsófi.M
Sonkás-sajtos sós kalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

956
Kalória
36.9g
Fehérje
142.8g
Szénhidrát
22.9g
Zsír
57.1g
Víz
135g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
7.1g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 956 kcal
  • 14% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3820 kcal
  • 14% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 242 kcal
  • 14% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2334 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    1740 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    142.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 956 kcal
  • 14% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.7 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9336 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    6961 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    571.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    228.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 3820 kcal
  • 14% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sonkát apró kockákra vágjuk. A bazsalikomot is apróra vágjuk, összekeverjük a sonkával, és metélőhagymát is teszünk bele. A füstölt sajtot apróra reszeljük.
  2. A tej egy részével és cukorral felfuttatjuk az élesztőt, a másik felét pedig meglangyosítjuk. Amíg felfut a tej, kimérjük a lisztet, összekeverjük a sóval és a cukorral.
  3. A két tojást simára keverjük az olajjal, majd hozzákeverjük az élesztős tejet és a langyosított tejet, belekeverjük a füstölt sajtot, a sonkát a fűszerekkel.
  4. Hozzákeverjük a lisztet, és hólyagosra gyúrjuk. Ha kell, egy kis olajat keverünk még hozzá.
  5. Letakarjuk konyharuhával, és 50 percig a sütőben 50 fokon kelesztjük. Miután megkelt, felmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  6. Lisztezett munkalapon kinyújtjuk, lapokra vágjuk és 30 centis rudakat sodrunk belőlük. Félbehajtjuk és összetekerjük a szárait.
  7. Sütőpapírra fektetjük a kalácskákat, megkenjük tojással, megszórjuk nagyobb szemű sóval és köménymaggal, majd sütőben megsütjük.
  8. Kis pihentetés után még finomabb, de azonnal is fogyasztható!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A bazsalikomom az erkélyen kidőlni látszott, ezért valamihez fel szerettem volna használni. Így húsvét után kis sonka is maradt, T. pedig nem szereti az édes kalácsot, így a hármat ötvöztem, és egy régi receptből kiindulva kicsit finomítottam rajta. Ha egyszerre több tepsivel sütünk, akkor célszerű hőlégkeveréssel csinálni. 

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...