Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-sajtos krokett

Sonkás-sajtos krokett
Sonkás-sajtos krokett
16 perc / előkészület: 10 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni snack, de főzelékfeltétnek sem utolsó! Ha önmagában esszük, akkor valamilyen mártogatóssal érdemes kínálni, én az aiolira szavazok.

hozzávalók / 2 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat egy edényben felhevítjük, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, és 4-5 perc alatt megdinszteljük.
  2. Alacsony lángon, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, amíg morzsalékosa nem lesz, majd hozzáöntjük a tejet, és folyamatosan keverjük addig, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Ekkor elzárjuk alatt a lángot, és hozzákeverjük a sajtot, majd a sonkát, végül sózzuk-borsozzuk.
  4. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A kihűlt tésztából kroketteket formázunk, majd először felvert tojásban, utána zsemlemorzsában megforgatjuk.
  6. Forró olajban aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 131
elküldve: 11
receptkönyvben: 529
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: 3

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: belga
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas

egyéb elnevezések

sonkás sajtgombóc

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1411
vaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis db
finomliszt 65 g
tej 2 dl
cheddar sajt 60 g
sonka 120 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
zsemlemorzsa 1 bögre