Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkába göngyölt kecskesajt

Sonkába göngyölt kecskesajt
Sonkába göngyölt kecskesajt
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni finom és nagyon gyors feltét tavaszi főzelékek mellé, krumplival és/vagy salátával.
A kecskesajt a piacomról, naná! Sajnos a sonka még nem :(


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nálunk ma petrezselymes újkrumpli és tavaszi káposztából készített saláta volt mellé.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt sonkaszeletekről a zsíros részt levágjuk, apróra vágjuk.
  2. A sonka húsos részét kiterítjük, a felénk eső felét sajtszeletekkel borítjuk.
  3. A sajtszeletekre egy szál újhagymát fektetünk úgy, hogy két széle éppen túllógjon a sonkán. A maradék újhagymát felkarikázzuk.
  4. Magunktól elfele felgöngyöljük a sajttal borított sonkaszeleteket, középen az újhagymával, szélét fogpiszkálóval összetűzzük.
  5. Serpenyőben kiolvasztjuk a sonkáról levágott zsíros részt.
  6. A pörcöt kiemeljük, a sonkatekercseket a zsíron forgatva pirosra sütjük.
  7. A pirosra sült sonkatekercseket tálra rakjuk, a maradék zsírban gyorsan megpirítjuk az újhagyma karikákat.
  8. Majd a sonkatekercsből kimaradt sajtszeleteket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 902
elküldve: 4
receptkönyvben: 152
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

újhagymával és kecskesajttal göngyölt füstölt sonkaszelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

288
sonka 150 g
kecskesajt 24 dkg
újhagyma 4 db