Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttorta sajtból - sós torta alaprecept

Sajttorta sajtból - sós torta alaprecept
Sajttorta sajtból - sós torta alaprecept
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel még hasonlót sem találtam a neten, nyilvánosságra hozom életem első "eredeti" saját készítésű tortájának receptjét, amely még tagadhatatlanul továbbfejlesztésre szorulna. Nem vagyok profi szakács, sem profi fotós, ez utóbbi olyan, amilyen. A torta viszont nagyon finom. Elkészítése annyira egyszerű, hogy egy gyerek (sőt egy férj!) is képes szépet csinálni belőle, különösen, ha a macerásan rakosgatott almaréteg helyett harmadik féle sajtkrémet használ, bár az íze így nem lesz annyira finom.
Eredeti szülinapi ajándékot szerettem volna kiötölni, és ezek szerint ez sikerült is. Az elkészítés két órámba tellett,  gyakorlott háziasszony boldogul vele 20 perc alatt.

A recept előnye, hogy ezt a tortát cukorbetegek, lisztérzékenyek és tojásra allergiások is fogyaszthatják. Viszont nem éppen fogyókúrás étel, bár a 90 napos diéta fehérjenapjába beleillik.

FIGYELEM! HA SOVÁNY SAJTBÓL ÉS SOVÁNY SAJTKRÉMBŐL-TÚRÓBÓL KÉSZÍTJÜK, DIÉTÁS ÉTEL IS LEHET!

A képen látható példányhoz csak 2 doboz krémsajtot használtam, de ez kevés volt, mert nem tudtam a krémmel a torta oldalát szépen bevonni.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ünnepélyes alkalmakra nálunk általában sütit szokás kínálni. A cukor, mint tudjuk, nem egészséges, és a vendégek között mindig akadhat, aki önként vagy szükségből diétázik. Talán egyszer szokássá válhat nálunk a cukormentes ünneplés - vendéglátás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az első szelet trappistát résmentesen kiparkettázzuk hámozott, egyenletes vastagságúra vágott nyers almaszeletekkel, parkettaragasztóként krémsajtot használunk.
  2. Ráhelyezzük a második trappistát, amit megkenünk a krémsajt harmadával.
  3. Ráhelyezzük a harmadik szelet trappistát, amit megkenünk a körített túró kétharmadával.
  4. Ráhelyezzük a negyedik szelet trappistát, amire ugyanannyi krémsajtot, majd az ötödiket, amire ismét almát teszünk.
  5. A torta oldalát bevonjuk a maradék krémsajt nagyobb részének és a körített túró maradékának a keverékével, ha a vakolat túl sűrű lenne, kevés tejföllel hígíthatjuk.
  6. A torta tetejére helyezzük a hatodik szelet trappistát, amire rákenünk egy vékony krémsajt réteget "ragasztónak".
  7. Az almákról lehámozott héjból az időszerű feliratot/számot vágódeszkán vágjuk ki, és rakjuk össze, és csak ha minden rendben van, helyezzük a tortára. A torta szélét olajbogyókkal és dióbéllel keretezzük, az üres helyekre tökmagból rakunk mintát.
  8. A torta oldalát kitapétázzuk tökmaggal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 063
elküldve: 3
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

musicus2

Mióta szakács: 2012.08.19.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sajttorta sütés nélkül, tészta nélküli sajttorta, sós torta sajtból, trappistatorta,

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pirkko
ÜgyetLenke / Pirkko Mon, 2012-10-15 11:18

Mert a paleoban nincsenek tejtermékek. Kompromisszummal fogyasztahóak kemény sajtok (erős kompromisszummal talán a félkemény trappista is), de a krémsajt és a körített túró teljesen kizárt ennél az étrendnél.

609
trappista sajt 500 g
krémsajt 750 g
körözött 250 g
alma 2 nagy db
olajbogyó 8 db
tökmag 50 g
dió 5 dkg