r
Nosalty Logó

Sonkás rizzsel töltött karaj

NS
Sonkás rizzsel töltött karaj
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

1011
Kalória
68.3g
Fehérje
64.6g
Szénhidrát
49.8g
Zsír
331.5g
Víz
298g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
3.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 1011 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 3029 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 179 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1957.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    982 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    331.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 1011 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.8 g

Zsír

  • Összesen
    149.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    894 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5873 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    2068 mg
  • Nátrium
    2946 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    193.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    994.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1654 micro
  • β-crypt
    491 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 3029 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Feltesszük főni a rizst az ételízesítővel (én mindig egységnyi rizset, 2 egységnyi vízzel főzök készre).
  2. Amíg fő a rizs, a karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, és kicsit állni hagyjuk.
  3. Közben kis darabokra felkockázzuk a sonkát és a paprikát, ezeket egy pici vajon megfuttatjuk.
  4. Ha kész a rizs, összekeverjük 2 db felvert tojással, és a sonkás-paprikás egyveleggel, majd ízlés szerint ízesítjük.
  5. Összeállítás: Lefektetünk egy baconszeletet, arra egy szelet húst és ráhalmozzuk a rizsünket, feltekerjük, majd ha szükséges, fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzdeljük.
  6. Sorban egymás mellé tesszük egy jénai tálba, majd megsütjük (én locsoltam alájuk egy picike olajat). Az utolsó fél órában levehetjük a jénai fedelét, hogy megpiruljon a húsok teteje.
  7. Amíg sül a hús, elkészítjük a mártás: A fokhagymát összezúzva olajon megfuttatjuk, majd adunk hozzá 1 ek. lisztet, amit fokozatosan felengedünk 2 dl vízzel.
  8. Ha már nagyjából csomómentes, hozzáöntjük a tejszínt, majd ízesítjük sóval, borssal. (Nekem még ezután egy kicsit sűrítenem kellett rajta, így elkevertem egy fél kanálnyi lisztet egy pici melegvízben, és besűrítettem a mártást.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A 7. évfordulónkra készítettem ezt az ételt, melynek ihletője innen a NoSalty-ról Edit műve. :) Nagyon finom lett, a mártást azért készítettem hozzá, nehogy túl száraz legyen, kitűnő választás volt a fokhagyma. Nem kell megijedni, ennyi rizst nem lehet beletölteni 6 szelet húsba, de jó ha marad ki, mert nagyon finom, plusz köretként lehet tálalni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek