Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás rizzsel töltött karaj

Sonkás rizzsel töltött karaj
Sonkás rizzsel töltött karaj
130 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A 7. évfordulónkra készítettem ezt az ételt, melynek ihletője innen a NoSalty-ról Edit műve. :) Nagyon finom lett, a mártást azért készítettem hozzá, nehogy túl száraz legyen, kitűnő választás volt a fokhagyma. Nem kell megijedni, ennyi rizst nem lehet beletölteni 6 szelet húsba, de jó ha marad ki, mert nagyon finom, plusz köretként lehet tálalni.

hozzávalók / 3 adag

A húshoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük főni a rizst az ételízesítővel (én mindig egységnyi rizset, 2 egységnyi vízzel főzök készre).
  2. Amíg fő a rizs, a karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, és kicsit állni hagyjuk.
  3. Közben kis darabokra felkockázzuk a sonkát és a paprikát, ezeket egy pici vajon megfuttatjuk.
  4. Ha kész a rizs, összekeverjük 2 db felvert tojással, és a sonkás-paprikás egyveleggel, majd ízlés szerint ízesítjük.
  5. Összeállítás: Lefektetünk egy baconszeletet, arra egy szelet húst és ráhalmozzuk a rizsünket, feltekerjük, majd ha szükséges, fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzdeljük.
  6. Sorban egymás mellé tesszük egy jénai tálba, majd megsütjük (én locsoltam alájuk egy picike olajat). Az utolsó fél órában levehetjük a jénai fedelét, hogy megpiruljon a húsok teteje.
  7. Amíg sül a hús, elkészítjük a mártás: A fokhagymát összezúzva olajon megfuttatjuk, majd adunk hozzá 1 ek. lisztet, amit fokozatosan felengedünk 2 dl vízzel.
  8. Ha már nagyjából csomómentes, hozzáöntjük a tejszínt, majd ízesítjük sóval, borssal. (Nekem még ezután egy kicsit sűrítenem kellett rajta, így elkevertem egy fél kanálnyi lisztet egy pici melegvízben, és besűrítettem a mártást.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 243
elküldve: 2
receptkönyvben: 95
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikike87

Mióta szakács: 2011.09.12.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sonkás rizzsel töltött karaj fokhagymamártással, sonkával és rizzsel töltött karaj, töltött karaj fokhagymamártással, töltött karaj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1019
sertés rövidkaraj 60 dkg
bacon 6 szelet
rizs 20 dkg
gépsonka 15 dkg
pritaminpaprika 1 kis db
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
vaj 1 ek
fokhagyma 6 gerezd
finomliszt 1.5 evőkanál
víz 2 dl
főzőtejszín 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek