Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palóctáji töltött csirkemell

Palóctáji töltött csirkemell
Palóctáji töltött csirkemell
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismerőseim körében sokan nem kedvelik a csirkemellet, mondván, hogy száraz, parázs ez a része a csirkének. Szerintem meg ezért jó a bacon vagy füstölt szalonna felhasználása az ilyen húsoknál, mert finomabbá, puhábbá varázsolják ezt a különleges finomságot. Egy barátnőmtől kaptam ezt a receptet, és ahogy beleolvastam az elkészítésébe, rábukkantam a füstölt szalonnára, gondoltam: ez is az a recept, ami kell nekem!

A legközelebbi bevásárló körutamon megvettem a csirkemellet, gombát, a spájzban lógó füstölt szalonnából vágtam egy darabot, és máris nekiláttam az étel elkészítésének. Szalmaburgonyát sütöttem mellé, elébe meg egy finom, tejszínes brokkolikrémlevest raktam az asztalra, amit mi pirított zsemlekockával fogyasztottunk.

Nagyon finomat ebédeltünk!

hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A fűszerezéshez

A húshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellek bőrét eltávolítjuk, filézzük. Nyitott szeleteket vágunk,óvatosan klopfoljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, pihentetjük.
  3. A raguhoz a füstölt szalonnakockát félig kisütjük.
  4. Hozzáadjuk a kockázott vöröshagymát, tovább pirítjuk, majd beletesszük a gombát. Pároljuk, fűszerezzük.
  5. Ha zsírjára sült, beletesszük a nagy, darabos csirkemájat, kissé átsütjük, majd a ragut sóval beízesítjük.
  6. Kicsit hűtjük, könnyebb vele bánni.
  7. A töltelékből a hússzelet végébe rakunk kb. egy jó evőkanálnyit.
  8. Feltekerjük úgy, hogy a két végét kicsit behajtjuk.
  9. Lisztben megforgatjuk, majd a tojásos-reszelt krumplis masszába mártjuk, és forró olajban minden oldalát szép aranysárgára sütjük.
  10. Szalmaburgonyával még forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 013
elküldve: 4
receptkönyvben: 281
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplis bundában sült csirke, csirkemájjal töltött csirkemell, rántott göngyölt hús

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-05-06 18:02

Kedves Anci!

Már a kis képről tudtam, a Te alkotásod! :-))
Gyönyörű, guszta, köszönöm , elmentettem.:-))
Szép napot és hetet kívánok!

Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-05-07 15:01

Kedves Évám !
Ez tényleg finom, még az én válogatós Gergő fiamnak is kedvére való volt !
Én is szép hetet kívánok neked: Anci

csato
csato Sun, 2012-05-06 16:32

Szia!Szoktam hasonlót készíteni,és nagyon szeretjük.Én rengeteg féle ételt készítek cs.mellből ez a volt férjem betegsége miatt kezdődött.Először utáltam,mert száraznak találtam.Aztán megtanultam a titkát bármit készítek belőle isteni puha lesz,és soha nem száraz.Szalonna nélkül sem.Na ezt most minek írtam le?Mindegy ez ugrott be!Szép napot!!!üdv Csató

1346
vöröshagyma 1 közepes fej
füstölt szalonna 15 dkg
csirkemáj 30 dkg
csiperkegomba 20 dkg
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
csirkemell (csontos) 2 db
fokhagyma 2 gerezd
tojás 3 db
finomliszt 2 csapott ek
0 ízlés szerint
finomliszt 3 dkg
napraforgó olaj 3 dl