Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirketekercs spenótágyon

Csirketekercs spenótágyon
Csirketekercs spenótágyon
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi nem szeretjük a spenótfőzeléket, de anyukámnál nagyon sok spenót termett, és rábeszélt, hogy vigyek belőle, mert nagyon egészséges. Kicsit féltem, hogy majd egy darabig őrizgetem a hűtőben, és a tyúkok eszik meg. De másnap jött a nagy dillema, mi legyen az ebéd? Lesz, ami lesz, megcsinálom a spenótot, de nem főzeléknek. Így született meg ez a recept. Bátortalanul raktam férjem elé, meg is volt lepődve, hogy spenótot kell ennie, de az első falat után megnyugodtam, ízlett neki és nekem is. Lehet hogy a főzeléket is szeretnénk?

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A spenótlevelek vastagabb erét eltávolítjuk.
  3. Mindegyik hússzeletre fektetünk spenótleveleket, 1 gerezd fokhagymát és egy darab mozzarellát, feltekerjük. Megszúrjuk hústűvel vagy fogpiszkálóval.
  4. A maradék spenótleveleket egy jénai tálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal,és rárakjuk a fokhagymagerezdeket.
  5. A keményítőt a tejszínnel elkeverjük, ízesítjük ételízesítővel.
  6. A hústekercseket rárakjuk a spenótra, ráöntjük a tejszínt, befedjük, és mehet a sütőbe.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 727
elküldve: 2
receptkönyvben: 161
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Hoprik ferencné

Mióta szakács: 2011.03.31.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenóttal töltött csirkemell, spenótos hústekercs

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sajtospufi
sajtospufi Sun, 2013-02-10 20:31

Szia, semmi baj! Nem vagyok egy rutinos főző, de gondoltam megpróbálom tejföllel, ezen aztán ne múljon. Jó is lett volna, csak szerettem volna rápirítani a husira, amikor levettem róla a fóliát, és az már nem kellett volna. Az alján fekete kéreg keletkezett, ami magába foglalta a spenótot is. Ehető volt még, de azért mérföldekre van a képen látható finomságtól. :) Legközelebb majd jobb lesz... :)

sajtospufi
sajtospufi Sun, 2013-02-10 17:22

Szia! Most szeretném megcsinálni a receptedet, meg is vettem hozzá mindent, csak a tejszínt felejtettem ki. :( Tejfölöm van itthon hozzá, lehet esetleg azzal helyettesíteni?

mucó
Mucó / mucó Sun, 2012-05-13 17:46

Nagyon köszönjük a receptet!
Elkészítettük és nagyon nagy a sikere!
Ízletes,zamatos,könnyű finomság!
Párom azóta még jobban szerelmes belém mint azelőtt!
Így tovább szép estét!

wiwievi
wiwievi Wed, 2012-03-21 23:28

Nagyon gusztának hangzik, a napokban ki is próbáljuk.
Majd megírom hogy sikerült.

395
csirkemell filé 50 dkg
spenót 25 dkg
mozzarella 125 g
fokhagyma 1 fej
főzőtejszín 2.5 dl
étkezési keményítő 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek