r
Nosalty Logó

Csirketekercs spenótágyon

Hoprik ferencné
Csirketekercs spenótágyon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

402
Kalória
39.2g
Fehérje
16.4g
Szénhidrát
19.6g
Zsír
208g
Víz
137.8g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1608 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1195.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    208 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2564 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5491 micro
Összesen 402 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    156.7 g

Zsír

  • Összesen
    78.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4780.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1200 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    1139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    832.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1355 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    881 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10256 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21965 micro
Összesen 1608 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1796 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A spenótlevelek vastagabb erét eltávolítjuk.
  3. Mindegyik hússzeletre fektetünk spenótleveleket, 1 gerezd fokhagymát és egy darab mozzarellát, feltekerjük. Megszúrjuk hústűvel vagy fogpiszkálóval.
  4. A maradék spenótleveleket egy jénai tálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal,és rárakjuk a fokhagymagerezdeket.
  5. A keményítőt a tejszínnel elkeverjük, ízesítjük ételízesítővel.
  6. A hústekercseket rárakjuk a spenótra, ráöntjük a tejszínt, befedjük, és mehet a sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Mi nem szeretjük a spenótfőzeléket, de anyukámnál nagyon sok spenót termett, és rábeszélt, hogy vigyek belőle, mert nagyon egészséges. Kicsit féltem, hogy majd egy darabig őrizgetem a hűtőben, és a tyúkok eszik meg. De másnap jött a nagy dillema, mi legyen az ebéd? Lesz, ami lesz, megcsinálom a spenótot, de nem főzeléknek. Így született meg ez a recept. Bátortalanul raktam férjem elé, meg is volt lepődve, hogy spenótot kell ennie, de az első falat után megnyugodtam, ízlett neki és nekem is. Lehet hogy a főzeléket is szeretnénk?

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...