r
Nosalty Logó

Kecskesajttal töltött csirkemell zöldbabbal

Évi néni
Kecskesajttal töltött csirkemell zöldbabbal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

622
Kalória
60.2g
Fehérje
24.5g
Szénhidrát
31.1g
Zsír
333.9g
Víz
181.2g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
15.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1869 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42071.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    41117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    333.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 622 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.7 g

Zsír

  • Összesen
    93.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126214.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1873 mg
  • Nátrium
    123352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1001.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    455 micro
  • α-karotin
    273 micro
  • β-karotin
    1582 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2539 micro
Összesen 1869 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7988.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    7807 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet (fél) vastagságában szétnyitjuk ketté. Az így nyert lap közepébe hosszában kecskesajtot töltünk, a húst felgöngyöljük, és fogvájóval megtűzzük. Kisebb tepsibe tesszük egymás mellé, és 2 ek olajat öntünk alá.
  2. Fóliával letakarva 180 fokos sütőbe tesszük hőlégkeverésen 12-15 percre, majd a fóliát levéve grillen pár perc alatt megpirítjuk.
  3. Közben a megtisztított, megmosott zöldbabot sós, szódabikarbónáslobogó vízben 3 perc alatt roppanósra főzzük, majd azonnal hideg vízzel leöblítjük.
  4. Egy serpenyőben olajat hevítünk, elkeverjük benne a balzsamecetet, a Worchestershire-szószt és a gránátalma szirupot, és rádobjuk a leöblített babot, és átforgatjuk, hogy mindenütt érje a szósz, és máris elzárjuk a tüzet.
  5. A babokat csokorba szedve sonkába tekerjük, és egy kiolajozott forró serpenyőben a sonkát megpirítjuk.
  6. Tálalásnál az ételt megszórjuk gránátalma magokkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 3 p
  • Sütés ideje: 18 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20

Vettem a piacon,- amíg lehet,- szép friss ceruzababot, és gondoltam, ránk fér egy diétásabb ebéd.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...