r
Nosalty Logó

Káposztás subji

Vitai Kati
Káposztás subji
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

125
Kalória
3.9g
Fehérje
17.4g
Szénhidrát
6g
Zsír
277.7g
Víz
15.1g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
9.6g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    277.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 125 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3510 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    2545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1110.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    439 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    914 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 501 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 33 kcal

Elkészítés

  1. A felvágott káposztát mossuk meg kétszer. Melegítsük fel az edényt közepes lángra, és tegyük bele a ghít, majd a fekete mustármagot - a legjobb, ha letakarjuk, mert amikor kipattog, akkor kiugrálhat az edényedből.
  2. Húzzuk le a tűzről picit az edényt, amíg pattog a mustármag, majd adjuk hozzá a római köményt, majd ha pirulni kezd, adjuk hozzá az aszafoetidát, a kurkumát és a chilit. Utána adjuk hozzá a káposztát és a sót.
  3. Keverjük össze, és tegyük rá a fedőt. Tegyük takarékra, és addig főzzük, amíg a káposzta meg nem puhul, de még ropogós marad. (kb. 8-10 perc)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p

Itt az ősz, és akad káposzta bőven a piacok kínálatában:) Egyáltalán nem drága zöldség, és nagyon változatosan elkészíthető.  A káposzta az ájurvéda szerint keserű, fanyar és hűsítő. Könnyű, és emésztést segítő hatású, serkenti az emésztés tüzét az agnit.  A káposzta száraz és megkötő tulajdonságokkal is rendelkezik , ami székrekedést és gázokat okozhat.  Bár ez a recept mindhárom dhosát kiegyensúlyozza, Vataknak ezt mértékkel kell fogyasztani. A kurkuma, hing és a só segítenek csökkenteni azon tulajdonságokat, melyek fokozzák a Vatat. Ez a subji recept, orvosi felhasználását tekintve úgy működik, mint egy enyhe hashajtó.  

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...