Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toros káposzta - Réka konyhájából

Toros káposzta - Réka konyhájából
Toros káposzta - Réka konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc ételem, amivel nem tudok eltelni. Ma úgy gondoltam megfőzöm, és megosztom veletek az én receptemet, vagyis az anyukámét. A kép nem valami jól sikerült, mármint nem a minősége, hanem a színek miatt. Ugyanis a kamrámban 2 csomag pirospaprika található: az amit én vettem és semmi színe nincs, és az amit az anyukám hozott nekem, ami gyönyörű. A baj csak az volt, hogy a fűszertartóból kifogyott, és mikor kimentem a kamrába a pótlásért, meglepődve vettem észre, hogy bizony a rosszat elfelejtettem kidobni... A nagy kérdés már csak az volt, hogy melyik volt a rossz. Így próba szerencse alapon, az egyikkel neki láttam főzni. De mint a kép is bizonyítja, pont a nem jóval sikerült főznöm. Igaz, hogy a színe nem az igazi, az íze.... hmmm. Most ettem meg 1 adagot, de képes lennék 1 újabb tányérral megenni, ha férne a pocakomba. Jó étvágyat mindenkinek hozzá!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kockákra vágjuk, mint a pörköltnek, a hagymát is, megpucoljuk és felaprítjuk, minél kisebbre, vagy robotgéppel apróra daráljuk.
  2. A húst összekeverjük a hagymával, sóval, borssal, delikáttal, pirospaprikával. A káposztát negkóstoljuk, és ha nagyon savanyú, ízlés szerint átmossuk (de azért legyen savanyú, ne mossunk ki az ízét).
  3. A fazék aljára olajat öntünk, majd káposztával befedjük az alját és elkezdődik a rétegzés: 1 sor káposzta, 1 sor hagymás-fűszeres hús. Majd felengedjük vízzel és káposztalé keverékével. Addig főzzük, míg megfő a husi.
  4. Ízlés szerint tálaljuk friss kenyérrel, vagy tejföllel.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 106
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

reka8463

Mióta szakács: 2011.07.19.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

toros, savanyú káposztás sertéshús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

412
káposzta 50 dkg
sertéshús 40 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
vöröshagyma 3 közepes fej
napraforgó olaj 0.5 dl