Sonkás kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Muci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
25g tej14 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
8 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
7g vaj50 kcal
A töltelékhez
-
63g sonka86 kcal
-
50g edami sajt179 kcal
-
25g csemegeuborka6 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tészta megkenéséhez
-
5g tojássárgája16 kcal
A díszítéshez
Összesen
992
kcal
- 17% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
100g tej56 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
28g vaj201 kcal
A töltelékhez
-
250g sonka345 kcal
-
200g edami sajt714 kcal
-
100g csemegeuborka24 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tészta megkenéséhez
-
20g tojássárgája64 kcal
A díszítéshez
Összesen
3966
kcal
- 17% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
34.3g finomliszt125 kcal
-
6.9g tej4 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
2.1g friss élesztő2 kcal
-
7.5g tojás10 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
A töltelékhez
-
17.2g sonka24 kcal
-
13.7g edami sajt49 kcal
-
6.9g csemegeuborka2 kcal
-
4.1g tejföl8 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tészta megkenéséhez
-
1.4g tojássárgája4 kcal
A díszítéshez
Összesen
273
kcal
- 17% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.5 g
Zsír
-
Összesen 42.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2383.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 485 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 531 mg
-
Nátrium 1234 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 73.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 246 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 243 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
992
kcal
- 17% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 174.2 g
Zsír
-
Összesen 170.4 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 851 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9532.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 249 mg
-
Kálcium 1941 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 2123 mg
-
Nátrium 4935 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 411.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 295.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 983 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 490 micro
-
Kolin: 561 mg
-
Retinol - A vitamin: 974 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 798 micro
Összesen
3966
kcal
- 17% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 654.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 339 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
273
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g finomliszt
-
100 ml tej
-
1 teáskanál cukor
-
30 g friss élesztő
-
2 db tojás
-
5 ek napraforgó olaj
A töltelékhez
A tészta megkenéséhez
-
1 db tojássárgája
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot, majd a liszt közepébe öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, egy kis langyos vizet, az olajat és az olvasztott vajat. A tésztát hólyagosra dagasztjuk. Letakarva, meleg helyre téve a duplájára kelesztjük.
- Közben elkészítjük a tölteléket: az apróra vágott uborkát a ledarált sonkához adjuk, hozzákeverjük a reszelt sajtot, a tejfölt, a mustárt és sóval, borssal ízesítjük.
- A tésztát lisztezett felületen lazán átgyúrjuk, két cipót formálunk belőle. A cipókat 30 cm átmérőjű körökre, vékonyra nyújtjuk. Átlósan 12 cikkelyre vágjuk. A cikkek külső harmadára halmozzuk a tölteléket (mindenhová egyenlő mennyiséget) és a korong közepe felé haladva szorosan, kifliszerűen feltekerjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a sonkás kifliket, egymástól jó távolságra, mert növekedni fognak.
- Konyharuhával letakarjuk és ismét kétszeresére kelesztjük.
- Tojássárgájával megkenjük a kifliket, az egyik tepsiben lévőket szezámmaggal, a másikban lévőket köménymaggal szórjuk meg. 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (kb. 25 perc/tepsi).
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 940
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 59
- Össznézettség: 141529
- Feltöltés dátuma: 2008. június 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Muci
175 recept
Nem tudtuk a húsvétot a gyerekeimmel együtt tölteni, ezért lefagyasztottam a sonkát, és gondoltam tartunk egy pót-húsvétot. Erre az alkalomra készültek a sonkás kiflik. Az eredeti recept a Nők Lapjában olvasható, annyi megjegyzésem lenne hozzá, hogy szerencsésebb talán két cipó helyett három részre osztani a tésztát, mert én így kissé nagynak találtam a kifliket.