r
Nosalty Logó

Sonkás kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Sonkás kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

A díszítéshez

Összesen 992 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

A díszítéshez

Összesen 3966 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

A díszítéshez

Összesen 273 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2383.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    1234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 992 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.2 g

Zsír

  • Összesen
    170.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9532.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    1941 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    2123 mg
  • Nátrium
    4935 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    983 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    974 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 3966 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 273 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot, majd a liszt közepébe öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, egy kis langyos vizet, az olajat és az olvasztott vajat. A tésztát hólyagosra dagasztjuk. Letakarva, meleg helyre téve a duplájára kelesztjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket: az apróra vágott uborkát a ledarált sonkához adjuk, hozzákeverjük a reszelt sajtot, a tejfölt, a mustárt és sóval, borssal ízesítjük.
  3. A tésztát lisztezett felületen lazán átgyúrjuk, két cipót formálunk belőle. A cipókat 30 cm átmérőjű körökre, vékonyra nyújtjuk. Átlósan 12 cikkelyre vágjuk. A cikkek külső harmadára halmozzuk a tölteléket (mindenhová egyenlő mennyiséget) és a korong közepe felé haladva szorosan, kifliszerűen feltekerjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a sonkás kifliket, egymástól jó távolságra, mert növekedni fognak.
  5. Konyharuhával letakarjuk és ismét kétszeresére kelesztjük.
  6. Tojássárgájával megkenjük a kifliket, az egyik tepsiben lévőket szezámmaggal, a másikban lévőket köménymaggal szórjuk meg. 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (kb. 25 perc/tepsi).
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 129685
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem tudtuk a húsvétot a gyerekeimmel együtt tölteni, ezért lefagyasztottam a sonkát, és gondoltam tartunk egy pót-húsvétot. Erre az alkalomra készültek a sonkás kiflik.   Az eredeti recept a Nők Lapjában olvasható, annyi megjegyzésem lenne hozzá, hogy szerencsésebb talán két cipó helyett három részre osztani a tésztát, mert én így kissé nagynak találtam a kifliket.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez nagyon finom húsvéti sütemény lesz, feltétlenül kipróbálom!

Törölt felhasználó

Elkészítettem tegnap, füstölt sajtból, nagy sikere volt családom körében . Köszönöm a receptet! Kimaradt viszont egy kis töltelék, abból pedig remek melegszendvics lett.

Törölt felhasználó

Ma elkészítem vacsira és meg írom a végeredményt:) (bár amit innen készítek minden elfogy) Üdv:Anikó

Törölt felhasználó

Nagyon fincsi volt!!!! Köszi

Törölt felhasználó

Ez a recept remek:) Mindig sikerrel készítem:) Üdv: Bogi

Törölt felhasználó

 Ma megsütöttem vacsorára, nagyon finom lett. Köszi!

benibaba1

Nagyon sokszor elkészítettem,ezt a sonkás kiflit és nagyon-nagyon szeretjük! Köszi!

Muci

Szia " benibaba1 " ! Nagyon szívesen . Rövidesen ujból megsütheted, mert húsvéti sonkamaradványból a legfinomabb. Üdv. : Muci

Törölt felhasználó

Én füstöltkolbász szelettel töltöttem,jó csíp?spaprikással jó sörkorcsolya.

sauer.kirsche

Én löncshússal csináltam és tettem bele sokkal-sokkal több mustárt, illetve kevesebb tejfölt. Most fogják megkóstolni a barátaim, nagyon izgulok. :) Amúgy én 6 bucira osztottam, így szerintem "kívánatosabbak".

Almási Zsófia

Isteni volt a kifli ! :D Tegnap csináltam meg este felé,és ma reggelre 2 maradt bel?le XD ...nagyon jó kis recept ! köszi ! :)

ildikokecskes

Én hidegen kelesztettem és úgy is nagyon finom lett! Sokáig finom puha marad a tésztája :)

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Most olvasom a hozzászólásodat: mit jelent pontosan, hogy hidegen kelesztetted? És menny ideig? Köszönöm!

ildikokecskes

Kedves Benbre! Este összegyúrtam a tésztáját és egy tálba tettem, folpackkal letakartam és egész éjszakára a h?t?be tettem. Másnap reggel átgyúrtam, megformáztam a kifliket és hagytam még 10 percet a meleg konyhában pihenni aztán kisütöttem. Mindenféle kelt tésztát és kalácsot is szoktam így készíteni, nagymamámtól hallottam nagyon régen. El?ször én sem hittem, hogy másnap reggel a h?t?b?l megkelt tésztát fogok kivenni, de így van, megdagad a hideg ellenére :) Szép napot! Ildikó

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Köszönöm! Így fogok eljárni, bár én délután tudom csak megsütni, remélem nem lesz gond ez sem. Üdvözlettel: Brenda

ildikokecskes

Nincs mit, nagyon szívesen, remélem segítettem :) Szerintem a 24 órát bírja, de mindenképp ki kell próbálni. Sok sikert hozzá.

Törölt felhasználó

Nagyon fincsi lett!!!! Köszi a remek receptet! :)

Fandika

Soha nem unnám meg. Imádom!!

Törölt felhasználó

Szia Muci! Nagyon tetszik a recept, szeretném kipróbálni és az lenne a kérdésem, hogy szerinted, ha el?z? este begyúrom, másnap délutánig h?t?ben tartom - gondolom így is megkel...? - és másnap délután állok neki sütni, jó lesz a kifli? Van ilyen tapasztalatod? Vagy másnak aki erre jár? :-) Szeretném frissen vinni az összejövetelre, de napközben nem tudom begyúrni a tésztát, este pedig id?pontra kell menni, és sajnos arra nem elég az id?, hogy meg is keljem és meg is süljön. Nagyon köszi a választ!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek