r
Nosalty Logó

Sonkás kifli 3. - sajtos

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Sonkás kifli 3. - sajtos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 4450 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 558 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.2 g

Zsír

  • Összesen
    322.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9824.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    2169 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    2190 mg
  • Nátrium
    5092 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2960 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2827 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1585 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    762 micro
Összesen 4450 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sonkát apró lyukú darálón kétszer ledaráljuk.
  2. A sajtot lereszeljük.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a darált sonkát, a reszelt sajtot, a sót és az őrölt borsot, valamint az egész nyers tojást és a tojássárgáját.
  4. Annyi tejföllel (kb. 3 ek) dolgozzuk össze, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
  5. A tésztát hosszúkás cipóvá formálva, fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe, ahol egy éjszakát pihentetjük.
  6. Másnap 6-felé vágjuk a tésztát, és gombócokat formálunk belőle.
  7. Egy-egy gombócot tányér nagyságúra /(kb. 22-24 cm átmérőjűre) nyújtjuk, amit 8-8 cikkre vágunk.
  8. A cikkekből, kivülről befelé sodorva, kifliket készítünk.
  9. A kifliket kissé felvert tojással megkenjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. (A sütőpapír lényeges, mert a zsiradék sütés közben kissé kifolyik a kiflikből, és ráéghet a tepsire.)
  10. Előmelegített forró sütőben aranyssárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x40x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8569
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 05.

Ajánló

Baráti borozgatáshoz kiváló borkorcsolya.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elérkezett az idő a maradék főtt sonka felhasználására, aminek csak egyik változata ez a sonkás-sajtos kifli. Amennyiben nem tudjuk rögtön az egész sonkamaradékot felhasználni, nyugodtan betehetjük a mélyhűtőbe. 3-4 hétig biztosan eláll.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...