Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás kifli Anita konyhájából

Pizzás kifli Anita konyhájából
Pizzás kifli Anita konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén anyukám receptje, nagyon finom és puha kiflicskék lesznek a végeredmény. Elvileg bármilyen margarin jó hozzá, nálunk anya csak a Ligát használja ehhez, mert ezzel vált be igazán.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, sózzuk ízlés szerint, majd a tojássárgájával, a tejben felfuttatott élesztővel, valamint a tejföllel lágy tésztává gyúrjuk.
  2. 15-20 percet kelesztjük.
  3. 4 cipót formázunk belőle. A cipókat, mint a pizzát, kör alakúra nyújtjuk (8 felé), kis "pizzaszeletekre" vágjuk. Megkenjük pizzakrémmel (lehet bolti vagy akár házi is), a vastagabb oldalukkal kezdve feltekerjük.
  4. Tepsibe tesszük őket, tetejüket a tojásfehérjével lekenjük, reszelt sajtot szórunk rájuk, és megsütjük.
  5. Összesen 32 db kiflicske jön ki.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 776
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Anita1981

Mióta szakács: 2012.02.11.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kifli pizzakrémmel, csavart pizzás kifli, pizzás szósszal töltött kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

554
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 1 db
friss élesztő 3 dkg
tejföl 150 g
margarin 25 dkg
1 kávéskanál
pizzaszósz 10 ek
sajt 10 dkg