r
Nosalty Logó

Töltött batyu Zoly konyhájából

NS
Töltött batyu Zoly konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1101
Kalória
33g
Fehérje
124.2g
Szénhidrát
50.6g
Zsír
127.3g
Víz
118g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1101 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4402 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 255 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2490.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    1653 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1101 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132 g

Zsír

  • Összesen
    202.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9962.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    1364 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1436 mg
  • Nátrium
    6613 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    496.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    509.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    664 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 4402 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tésztát készítjük el. Az élesztőt 1 dl tejjel és a cukorral összekeverjük, és felfuttatjuk. Ez idő alatt kimérjük a többi hozzávalót. A liszthez hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a tojássárgáját (a fehérjét félretesszük a kenéshez), és a maradék tejet.
  2. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk azt is, és összegyúrjuk. Ha ragadna, lisztet adjunk hozzá. Mikor már nem ragad, és jól összegyúrtuk, lassanként adjuk hozzá a megolvasztott vajat, és közben folyamatosan gyúrjuk össze. Bucit formázunk, és félretesszükmeleg helyre pihenni.
  3. A töltelék: Gyakorlatilag bármiből lehet töltelék, maradék húsokból, felvágottból, bolognai alapból, de lehet édes is, az egyszerű lekvártól a mogyorókrémen át, a túróig bármi. (Én most egy virslis, sonkás alapot készítettem: Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk az apróra kockázott virslités selyemsonkát. Megpirítjuk, majd hozzáadjuk a petrezselymet ízlés szerint (én 2 csomaggal tettem bele, de kaporral is nagyon finom). Két kanál tejföl, egy kis víz, össze kell forralni, só, bors ízlés szerint. Ha nem elég sűrű, akkor kifolyhat a tésztából, ezért ha szükséges, adunk hozzá 1 ek lisztet. Hagyjuk kihűlni.
  4. Formázás: Ha megkelt a tészta, négybe vágjuk, majd mindegyiket megint négybe, tehát 16 db batyunk lesz. Gombóccá formáljuk mindet, és kinyújtjuk őket, a közepére tesszük a tölteléket, és visszahajtva sütőlapra helyezzük mindet. Általában egy tepsi elég szokott lenni.
  5. Sütés: Először 100 fokon kb 30 percig még kelesztjük, ezután a tojásfehérjével megkenjük, majd 150 fokon 10 percig sütjük, majd 200 fok körül újabb 10 pecig pirosra sütjük. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Sokat sütöttem pizzát, amit a családom nagyon szeretett, és gondoltam egyet, abból a tésztából kisebb darabokat megtöltöttem bolognai szósszal ami megmaradt. Azóta már sok fajtát készítettem, és a tészta is átment némi változáson, de nagy kedvenc lett ez a péksüti is.

További receptek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek