r
Nosalty Logó

Sonkakrémes briós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rekalein
Sonkakrémes briós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A brióshoz

A krémhez

Összeállítás

Összesen 555 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A brióshoz

A krémhez

Összeállítás

Összesen 3891 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A brióshoz

A krémhez

Összeállítás

Összesen 231 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    683 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 555 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    131.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7940.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    985 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1542 mg
  • Nátrium
    4779 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    965 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    950 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1282 micro
Összesen 3891 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A brióshoz

A krémhez

Összeállítás

Elkészítés

A brióshoz

  1. A vajat felolvasztjuk. (Ügyeljünk rá, hogy ne legyen forró!) A töltelékhez szükséges tojásokat megfőzzük, lehűtjük, megpucoljuk.
  2. 1-1,5 dl tejet a mikróban langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, letakarjuk konyharuhával, és meleg helyen felfuttatjuk.
  3. Nagy tálba tesszük a kétféle lisztet, sót, és a tejföllel elkevert 1 db tojást, ehhez adjuk a felfuttatott élesztőt.
  4. Dagasztani kezdjük, közben hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat, és ha szükséges, hozzáadjuk a maradék tejet. A tészta akkor jó, ha elválik a tál falától.
  5. Letakarjuk, kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.

A krémhez

  1. A hozzávalókat botmixerrel pépesítjük, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük.

Összeállítás

  1. A tésztát átgyúrjuk, rudat formázunk belőle, és 14 db-ra osztjuk. A cipókat téglalap alakúra kisodorjuk, és megkenjük őket a sonkakrémmel, majd felcsavarjuk, ezekből lesznek a copfok.
  2. Egy brióst két copfból fonjuk össze. Keresztben egymásra fektetjük a két copfot, az alsót áthurkoljuk a másik fölött (mint a mellrák elleni szalag). A közre fogott copf egyik végét a meghurkolt copf hozzá közelebb eső végéhez illesztjük, a másikat szintén. A végeket befordítjuk a briós alá, majd további fél órát kelesztjük letakarva. (Ha reggelire akarjuk készíteni, előző este nyugodtan megcsinálhatjuk a briósokat eddig a pontig, és letakarva hűtőbe tehetjük őket - nem változtat az eredményen.)
  3. Sütés előtt a briósokat megkenjük tejföllel elkevert tojással, megszórjuk őket szezámmaggal, és 200 fokon 30 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 666
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkakrémes briós
Rekalein 27 recept

Egy régi Kiskegyed Konyhájában találtam a receptet, és megsütöttem egy húsvéti reggelire. Látványos finomság.

Hozzávalók

A brióshoz

A krémhez

Összeállítás

Címlapról ajánljuk