r
Nosalty Logó

Sonkakrémes briós

Rekalein
Sonkakrémes briós
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A brióshoz

A krémhez

Összeállítás

555
Kalória
22.2g
Fehérje
70.3g
Szénhidrát
18.8g
Zsír
65.2g
Víz
176.2g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
3.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A brióshoz

A krémhez

Összeállítás

Összesen 555 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A brióshoz

A krémhez

Összeállítás

Összesen 3891 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A brióshoz

A krémhez

Összeállítás

Összesen 231 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    683 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 555 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    131.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7940.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    985 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1542 mg
  • Nátrium
    4779 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    491.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    456.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    965 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    950 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1282 micro
Összesen 3891 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

A brióshoz

  1. A vajat felolvasztjuk. (Ügyeljünk rá, hogy ne legyen forró!) A töltelékhez szükséges tojásokat megfőzzük, lehűtjük, megpucoljuk.
  2. 1-1,5 dl tejet a mikróban langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, letakarjuk konyharuhával, és meleg helyen felfuttatjuk.
  3. Nagy tálba tesszük a kétféle lisztet, sót, és a tejföllel elkevert 1 db tojást, ehhez adjuk a felfuttatott élesztőt.
  4. Dagasztani kezdjük, közben hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat, és ha szükséges, hozzáadjuk a maradék tejet. A tészta akkor jó, ha elválik a tál falától.
  5. Letakarjuk, kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.

A krémhez

  1. A hozzávalókat botmixerrel pépesítjük, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük.

Összeállítás

  1. A tésztát átgyúrjuk, rudat formázunk belőle, és 14 db-ra osztjuk. A cipókat téglalap alakúra kisodorjuk, és megkenjük őket a sonkakrémmel, majd felcsavarjuk, ezekből lesznek a copfok.
  2. Egy brióst két copfból fonjuk össze. Keresztben egymásra fektetjük a két copfot, az alsót áthurkoljuk a másik fölött (mint a mellrák elleni szalag). A közre fogott copf egyik végét a meghurkolt copf hozzá közelebb eső végéhez illesztjük, a másikat szintén. A végeket befordítjuk a briós alá, majd további fél órát kelesztjük letakarva. (Ha reggelire akarjuk készíteni, előző este nyugodtan megcsinálhatjuk a briósokat eddig a pontig, és letakarva hűtőbe tehetjük őket - nem változtat az eredményen.)
  3. Sütés előtt a briósokat megkenjük tejföllel elkevert tojással, megszórjuk őket szezámmaggal, és 200 fokon 30 percet sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Egy régi Kiskegyed Konyhájában találtam a receptet, és megsütöttem egy húsvéti reggelire. Látványos finomság.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...