r
Nosalty Logó

Édes paprikás kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Édes paprikás kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 268 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2123 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 303 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    535 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 268 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2800.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    1723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.6 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    4281 micro
  • β-crypt
    994 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3328 micro
Összesen 2123 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    612 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 303 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben, kicsi cukorral (kb. 5 g) felfuttatjuk.
  2. Addig a lisztet kimérjük (átszitáljuk) egy tálba, a sóval összekeverjük. Csinálunk egy kis mélyedést a liszt közepébe, és a tojást, élesztős tejet, a maradék cukrot és a vajat a mélyedésbe helyezzük. Kézzel dagasztjuk, majd amikor már nem ragad a tészta az edény falához, akkor egy pici liszttel megszórjuk (akár egy kicsit ki is olajozhatjuk az edény falát).
  3. Meleg helyre tesszük, majd kelesztjük kb. 45 percig.
  4. 45 perc után egy kilisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, megszórjuk pirospaprikával, annyival, amennyi ellepi a tésztát, majd megszórjuk vastagon cukorral (vagy cukorhelyettesítővel).
  5. Valamennyi olvasztott vajjal megcsurgatjuk a tésztát, és felvágjuk 8 egyenlő háromszögre.
  6. A háromszögeket feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd hagyjuk még 20 percet meleg helyen állni. Mielőtt sütőbe tesszük a tepsit, megkenjük a kiflik tetejét felvert tojással (vagy tejjel, ha nem akarunk felütni még egy tojást).
  7. Nem előmelegített sütőbe tesszük (addig is kel, ameddig majd melegszik a sütő), 170 °C-on kb. 30 perc alatt megsütjük (felmelegedés után 30 perc).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 564
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 10.

Receptkategóriák

Úgy hallottam egyszer, hogy a kelt tésztába szórt pirospaprika cukorral olyan, mint a lekvár... tényleg... nem csalódtam, nagyon pikáns ízvilág!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?