r
Nosalty Logó

Khachapuri

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Khachapuri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék és még azon kívül

Összesen 1051 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék és még azon kívül

Összesen 6303 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék és még azon kívül

Összesen 256 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3076.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1054 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    1006 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 1051 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    287.2 g

Zsír

  • Összesen
    336.9 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    2210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18461.6 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    493 mg
  • Kálcium
    6327 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    5144 mg
  • Nátrium
    6034 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    950.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2752 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    388 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    1212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2722 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1846 micro
Összesen 6303 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    748.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék és még azon kívül

Elkészítés

tészta

  1. A tészta hozzávalóit az olaj kivételével jól összedolgozzuk, dagasztjuk, majd a legvégén az olajat is beledolgozzuk.
  2. 15 percet pihentetjük, majd újból kb. 10 percig dagasztjuk. Frissentartó fóliával letakarjuk, és 1 órát pihentetjük.
  3. Közben lereszeljük a sajtokat, a fokhagymagerezdet, és a liszt, habtejszín hozzáadásával egynemű masszát alkotunk.
  4. Pihentetés után elosztjuk a tésztát 6 részre, és enyhén lisztezett felületen gombócokat formálunk belőle. Minden megformázott gombócból egy 22 cm nagyságú, kerek formát nyújtunk.
  5. A kerek forma két oldalát föltekerjük, a közepén kb. 4- 5 cm-t szélesen meghagyva, és a két végét összenyomkodjuk. Egyfajta csónak formát alkotunk.
  6. A sajtmasszával egyenletesen megtöltjük a közepét.
  7. A tojássárgáját összekeverjük a tejjel, és egy ecset segítségével lekenjük a tésztát. Kb. 20-30 percig pihentetjük, ameddig a sütőnk fölmelegszik.
  8. 180 fokon kb. 18 percig világos színűre sütjük. Majd minden tészta közepére egy tojást ráütünk, és mint a tükörtojást, lágyra sütjük.
  9. Én metélőhagymával még megszórtam. Az íze nagyon jól harmonizált hozzá. Hagyományosan még egy kis darab vajat is raknak a forró sajt tetejére, így azt is lehet hozzá kínálni. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 23 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 21107
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Khachapuri
Éva házias konyhája 159 recept

Khachapuri a grúz konyha egyik finom étele. Eredetileg sulguni sajttal töltik meg, ami egy hagyományos grúz sós sajt. Juh, bivaly és esetekben kecsketejből készítik Az íze krémes és enyhén sós. Grúziában sós vízzel forgalmazzák. Hiányában én feta sajtot használtam föl, ami szintén juh és kecsketejből készül, krémes, és sós vízben tárolják.

Hozzávalók

tészta

töltelék és még azon kívül

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...