Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Khachapuri

Khachapuri
Khachapuri
53 perc / előkészület: 30 perc sütés: 23 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Khachapuri a grúz konyha egyik finom étele. Eredetileg sulguni sajttal töltik meg, ami egy hagyományos grúz sós sajt. Juh, bivaly és esetekben kecsketejből készítik Az íze krémes és enyhén sós. Grúziában sós vízzel forgalmazzák. Hiányában én feta sajtot használtam föl, ami szintén juh és kecsketejből készül, krémes, és sós vízben tárolják.

hozzávalók / 6 adag

tészta

töltelék és még azon kívül

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit az olaj kivételével jól összedolgozzuk, dagasztjuk, majd a legvégén az olajat is beledolgozzuk.
  2. 15 percet pihentetjük, majd újból kb. 10 percig dagasztjuk. Frissentartó fóliával letakarjuk, és 1 órát pihentetjük.
  3. Közben lereszeljük a sajtokat, a fokhagymagerezdet, és a liszt, habtejszín hozzáadásával egynemű masszát alkotunk.
  4. Pihentetés után elosztjuk a tésztát 6 részre, és enyhén lisztezett felületen gombócokat formálunk belőle. Minden megformázott gombócból egy 22 cm nagyságú, kerek formát nyújtunk.
  5. A kerek forma két oldalát föltekerjük, a közepén kb. 4- 5 cm-t szélesen meghagyva, és a két végét összenyomkodjuk. Egyfajta csónak formát alkotunk.
  6. A sajtmasszával egyenletesen megtöltjük a közepét.
  7. A tojássárgáját összekeverjük a tejjel, és egy ecset segítségével lekenjük a tésztát. Kb. 20-30 percig pihentetjük, ameddig a sütőnk fölmelegszik.
  8. 180 fokon kb. 18 percig világos színűre sütjük. Majd minden tészta közepére egy tojást ráütünk, és mint a tükörtojást, lágyra sütjük.
  9. Én metélőhagymával még megszórtam. Az íze nagyon jól harmonizált hozzá. Hagyományosan még egy kis darab vajat is raknak a forró sajt tetejére, így azt is lehet hozzá kínálni. Jó étvágyat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 11 104
elküldve: 0
receptkönyvben: 99
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
153 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1041
finomliszt 600 g
tej 280 ml
víz 120 ml
instant élesztő 7 g
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 20 ml
ementáli sajt 400 g
feta sajt 400 g
habtejszín 200 ml
fokhagyma 1 gerezd
finomliszt 1 csapott ek
tojás 1 db
tej 4 ek
tojás 6 db