Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duci túrós kiflik

Duci túrós kiflik
Duci túrós kiflik
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a süti azért született, mert volt egy tasak túró, amit mindenképpen el kellett használni. Ezért tegnap este nekiláttam, és bedagasztottam egy adag édes kelt tésztát, kifliket formáztam, és megtöltöttem. Vacsira és reggelire is volt friss péksüti. A reszelt citromhéj igazán kellemes ízt kölcsönöz a tölteléknek, a tészta pedig még másnap is finom, puha, omlós. Szép, nagy kiflik lettek. Ízlés szerint lehet több részre is osztani a megkelt tésztát, és akkor kisebb péksütiket kapunk.

További képek a készítéséről a blogon megtekinthetők:

http://aranytepsi.blogspot.hu/2013/11/duci-turos-kifli.html

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

ajánlat

Egy pohár tejjel kiváló reggeli vagy uzsonna.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint.
  2. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és 8 egyenlő részre vágjuk.
  5. Golyókat formázunk.
  6. A golyókat oválisra nyújtjuk.
  7. Képzeletben a tésztát 3 sávra osztjuk, a középsőre teszünk 2 ek tölteléket, az alsó harmadot ráhajtjuk, ujjunkkal kicsit összenyomjuk a tészta szélét, és a felső harmadot egy derelyevágó segítségével 1 cm szélesen becsíkozzuk, majd a töltelékes részt átfordítjuk rajta. Így a rácsos rész felülre kerül.
  8. Meghajlítjuk kifli formára.
  9. Meghajlítjuk kifli formára.
  10. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb.
  11. Hagyjuk még addig kelni, míg a sütő bemelegszik.

Töltelékhez

  1. Túrót egy tálba öntjük, egy villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a tojást, és belereszeljük a citrom héját.

Tetejére

  1. Lekenjük egy tojássárgája és kevéske tej keverékével.
  2. Előmelegített sütőbe tolva 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
  3. A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk átgőzölni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38*28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 267
elküldve: 7
receptkönyvben: 405
elkészítve: 24/24
Facebookon megjelent: 1

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kiflik túrós töltelékkel, túróval töltött kiflik, töltött kiflik

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

brandhuber
brandhuber Sun, 2014-12-14 22:06

Férfi vagyok, középkezdő-félamatőr. Csak részben tudtam elképzelni a töltést,formázást, lehetne ezt videon látni, hogyan készül ?

kerha
kerha Sun, 2015-01-11 02:30

Kedves brandhuber! Remélem, nem baj, hogy én válaszolok. Már készítettem ilyen alakú sütit más receptje alapján. A neten keress rá Limara pékségére, ott a cukros fahéjas rúd készül így, és képeket is találsz a formázásról. Elvileg ez a linkje: http://www.limarapeksege.hu/2012/09/cukros-fahejas-rud.html
Kérlek jelezz, hogyha ezzel tudtam segíteni! Jó sütögetést kívánok!

Pimkie_
Pimkie / Pimkie_ Tue, 2014-03-18 17:22

Nagyon jól néz ki ez a süti, hétvégén azon leszek, hogy az asztalra kerüljön! :) Az összes recepted fantasztikus! :)

SKAndi
SKAndi / SKAndi Wed, 2013-12-18 19:14

Túró helyett diókrémmel is finom :) Legújabban pedig vaniliás pudingkrémmel töltöttem meg a felét. Ja, és mivel nagyok lettek első alkalommal, ezért legközelebb már 10 felé osztottam a tésztát :D

il-di.
Il-di. / il-di. Wed, 2013-12-18 11:45

Gyönyörű péksütemény! Biztos vagyok benne, az íze vetekszik a külsejével :) Nem voltam rest ellátogatni a honlapodra, de már megbántam, mert alig bírtam abbahagyni a nézelődést. Nagyon ügyes vagy. Nem csak a sütés-főzésben, hanem az elénk tálalásban, fotózásban is! Már több receptedet kipróbáltam. Mindig elégedett voltam a végeredménnyel. Üdv.: il-di.

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2014-02-10 20:50

Köszönöm szépen kedves szavaidat il-di, örülök, hogy tetszenek a finomságaim és hogy már többet is elkészítettél. Kívánok további sok sikert a konyhában és sok finomságot! Üdv:Andi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-12-02 11:32

Andi!
Annyira guszta, annyira kínálja magát, és ahhoz is kínálja, hogy : készítsem el. :)
Köszönöm szépen. :)
Kellemes, békés készülődést kívánok az Adventi időszakban. :)
Éva-Anyóca

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2013-12-09 17:05

Köszönöm szépen a kedves szavakat Éva-Anyóca. Én is minden jót és sok finomságot kívánok!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-12-23 21:11

Kedves Andi!
Köszönjük. :)
Remélem, a finomságok tényleg azok lesznek, készülőben... :)
Békés, boldog, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket kívánok neked és kedves családodnak! :)
Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-11-29 18:46

Kedves Andi!
Tudtam, hogy te vagy... Nagyon-nagyon nagyon profi, csodálatosak a kiflik! Ahogy a nagykönyvben meg van írva. Gratulálok!
Puszi: Fahéj

462
finomliszt 50 dkg
0.5 kávéskanál
friss élesztő 2.5 dkg
tej 2 dl
cukor 4 ek
méz 1 ek
margarin 5 dkg
tojás 1 db
tehéntúró 50 dkg
tojás 1 db
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 1 db
tej 2 ek