Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Somlói kocka ahogy Mara készíti

Somlói kocka ahogy Mara készíti
Somlói kocka ahogy Mara készíti
95 perc / előkészület: 70 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyira finom volt, hogy minden alkalomra, születés és névnapra el kell készítenem.

hozzávalók / 6 adag

A csokis és diós piskótához:

  • 3 x 2 tojás
  • 4 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • fél cs sütőpor
  • 1 ek víz
  • 2 ek olaj
  • 2 ek kakaópor
  • 5 dkg darált dió

Sárga krémhez:

  • 6 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 tojásfehérje
  • 3 ek cukor

A cukorszirup készítése:

  • 2 dl víz
  • 15 dkg cukor
  • ízlés szerint rum

Csokiöntethez:

  • 4 dl tej
  • 2 ek kakaópor
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 ek liszt
  • fél cs csokipuding
  • rum
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg mazsola
  • 2 ek olaj
  • 3 dl habtejszín
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 1 kanál cukorral, olajjal, vízzel kikeverjük. A fehérjét habbá verjük a maradék cukorral.
  2. A két masszát összekeverjük, és hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
  3. A dióshoz 5 dkg diót adunk, a csokishoz pedig a kakaóport.
  4. Sütőpapíros, 22 x 32 cm-es sütőlapon egyenként megsütjük. Amikor kihűltek a lapok, összetöltjük.
  5. A sárga krém készítése: a tejet felforraljuk, a többi hozzávalót kikeverjük, amikor a tej felforrt, először kanalanként adjuk hozzá a forró tejet, állandó keverés mellett. Utána lassan hozzákeverjük a többi tejet is. Az edényt gőz fölé tesszük, és állandó keverés mellett besűrítjük..
  6. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és a besűrűsödött krémmel összekeverjük.
  7. A cukorszirup hozzávalóit felforraljuk, majd pár perc alatt kihűtjük.
  8. A csokiöntet elkészítése: az olaj kivételével a hozzávalókat gőz felett felolvasztjuk, és a végén adjuk hozzá az olajat.
  9. A tejszínhabot felverjük.
  10. Alulra tesszük a diós lapot, amit meglocsolunk a rumos sziruppal. Erre tesszük a krém felét, amit elsimítás után darált dióval megszórunk. Erre tesszük a csokis lapot, szirupot, krémet, diót, és végül a piskótalapot.
  11. A tésztát kockákra vágjuk, a tetejére úgy tesszük a csokiöntetet, hogy a tésztán kicsit folyjon le.
  12. Tejszínhabrózsákkal díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22×32 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 935
elküldve: 2
receptkönyvben: 72
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mara

Mióta szakács: 2013.05.28.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

somlói galuska, diós-kakaós piskóta vaníliás krémmel és tejszínhabbal, somlói

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!