r
Nosalty Logó

Somlói kocka, ahogy Mara készíti

NS
Somlói kocka, ahogy Mara készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csokis és diós piskótához

Sárga krémhez

A cukorszirup készítése

Csokiöntethez

1001
Kalória
23.7g
Fehérje
107.9g
Szénhidrátok
54.4g
Zsír
133.3g
Víz
356.9g
Koleszterin
6.1g
Rost
77.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csokis és diós piskótához

Sárga krémhez

A cukorszirup készítése

Csokiöntethez

Összesen 1001 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csokis és diós piskótához

Sárga krémhez

A cukorszirup készítése

Csokiöntethez

Összesen 5997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csokis és diós piskótához

Sárga krémhez

A cukorszirup készítése

Csokiöntethez

Összesen 207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1341.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 1001 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.4 g

Zsír

  • Összesen
    326.2 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    2141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8051.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    2367 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    2894 mg
  • Nátrium
    1830 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647.1 g
  • Cukor
    465 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    799.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1615 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    466 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    1550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1596 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2508 micro
Összesen 5997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

A csokis és diós piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 1 kanál cukorral, olajjal, vízzel kikeverjük. A fehérjét habbá verjük a maradék cukorral.
  2. A két masszát összekeverjük, és hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
  3. A dióshoz 5 dkg diót adunk, a csokishoz pedig a kakaóport.
  4. Sütőpapíros, 22 x 32 cm-es sütőlapon egyenként megsütjük. Amikor kihűltek a lapok, összetöltjük.

Sárga krémhez

  1. A tejet felforraljuk, a többi hozzávalót kikeverjük, amikor a tej felforrt, először kanalanként adjuk hozzá a forró tejet, állandó keverés mellett. Utána lassan hozzákeverjük a többi tejet is. Az edényt gőz fölé tesszük, és állandó keverés mellett besűrítjük..
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és a besűrűsödött krémmel összekeverjük.

A cukorszirup készítése

  1. A cukorszirup hozzávalóit felforraljuk, majd pár perc alatt kihűtjük.

Csokiöntethez

  1. Az olaj kivételével a hozzávalókat gőz felett felolvasztjuk, és a végén adjuk hozzá az olajat.
  2. A tejszínhabot felverjük.
  3. Alulra tesszük a diós lapot, amit meglocsolunk a rumos sziruppal. Erre tesszük a krém felét, amit elsimítás után darált dióval megszórunk. Erre tesszük a csokis lapot, szirupot, krémet, diót, és végül a piskótalapot.
  4. A tésztát kockákra vágjuk, a tetejére úgy tesszük a csokiöntetet, hogy a tésztán kicsit folyjon le.
  5. Tejszínhabrózsákkal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 70 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Annyira finom volt, hogy minden alkalomra, születés és névnapra el kell készítenem.

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...