r
Nosalty Logó

Somlói WhiteMagic konyhájából

NS
Somlói WhiteMagic konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A vanília krémhez

A csokis öntethez

Az összeállításhoz

595
Kalória
18.1g
Fehérje
67.1g
Szénhidrát
28g
Zsír
144.6g
Víz
281.1g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
37.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A vanília krémhez

A csokis öntethez

Az összeállításhoz

Összesen 595 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A vanília krémhez

A csokis öntethez

Az összeállításhoz

Összesen 4770 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A vanília krémhez

A csokis öntethez

Az összeállításhoz

Összesen 135 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    144.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 595 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.1 g

Zsír

  • Összesen
    223.9 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6695.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    2422 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    1904 mg
  • Nátrium
    1640 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    537 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1157.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1891 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    489 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    1518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1870 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2498 micro
Összesen 4770 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A mazsolát annyi rumba tesszük, amennyi ellepi. Addig áztatjuk, amíg a többi hozzávalókat elkészítjük.
  2. A piskóta elkészítése: a tojásfehérjéket a cukorral habosra verjük robotgéppel.
  3. A tojássárgákat is felverjük, ha kivilágosodíik, akkor a jó.
  4. A felvert tojássárgákat a felvert tojásfehérjéhez keverjük óvatosan, hogy a fehérje ne nagyon törjön!
  5. A lisztet és a keményítőt összekeverjük, majd átszitálva lassan a tojásokhoz adagoljuk, közben óvatosan kavargatjuk.
  6. Akkora tepsibe öntjük, hogy ujjnyi vastag legyen a massza.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  8. Rácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor kb 1,5×1,5cm nagyságú kockákra vágjuk.
  9. A vaníliakrém elkészítéséhez a tojássárgákat a cukorral, liszttel és egy kicsike tejjel simára keverjük (vagy akinek van, fix-mix-ben simára rázzuk).
  10. A maradék tejet feltesszük főni, és ha forr, akkor merünk belőle az előbb simára kevert öntethez, hogy az egy kicsit fellangyosodjon, és így lassan hozzáöntjük a forró tejhez, és ismét felforraljuk, ekkor besűrűsödik.
  11. A tojásfehérjéket habosra felverjük robotgéppel, és a forró krémhez lazán hozzákeverjük. Ezután hozzákeverjük a két csomag vaníliás cukrot. Félretesszük hűlni.
  12. A csokoládés somlóiöntet elkészítése: a vizet és a tejet összeöntjük, és ebből egy kis részhez hozzákeverjük az összes többi hozzávalót, hogy sima legyen. Akinek van, ezt is a legjobb fix-mix-szel összerázni.
  13. A maradék vizes tejet feltesszük főni, és ha forr, hozzáadjuk a csokis folyékony masszánkat. Ezt is felforraljuk, és ha felforrt, akkor kész, és lehűtjük.
  14. Ha a hozzávalókkal készen vagyunk és kihűltek, akkor egy mély tálba rétegezzük azokat a következőképpen: a piskótakockákkal kezdjük, alulra szórjuk, és rá vaníliakrémet teszünk, erre jöhet egy kis mazsola, majd a csokiszósz. Ezt a rétegezést még kétszer (vagy a tál nagyságától függően) megismételjük, hogy felülre csokiszósz kerüljön.
  15. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy jól kihűljön.
  16. A habszifonban a tejszínhabból és a porcukorból habot készítünk.
  17. A kihűlt somlóit kis tálkákba szedjük, és tejszínhabot fújunk a tetejére. Díszítésként csokidarát szórhatunk a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40

Ízbomba! Majdnem tökéletes recept édessségkedvelőknek. Az egyetlen probléma vele, hogy túl sűrűn kell készíteni! :D Kezdteben úgy készítettük, hogy külön voltak a hűtőben a hozzávalók, és akkor tettük össze, amikor ettük. De ezen változtattunk, mert ha összetesszük az egészet, és együtt hűtjük le, így összeérnek az ízek, és a tészta is magába szívja a szószokat. Mi így még jobban szeretjük.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek