r
Nosalty Logó

Sólet hajdinával és füstölt oldalassal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csaba Magdi
Sólet hajdinával és füstölt oldalassal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 460 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2757 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 307 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 460 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.6 g

Zsír

  • Összesen
    121.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3688.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    930 mg
  • Foszfor
    1704 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    299 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1062 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 2757 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 307 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsiradékkal együtt -lassan- a szalonnát megpirítjuk, rádobjuk a összevágott hagymát, majd megfonnyasztjuk.
  2. Lekaparjuk a fokhagymákat.
  3. Megszórjuk liszttel és pirospaprikával. Beletesszük a babot, majd összerázzuk. Felengedjük hideg vízzel, hogy ellepje. Az edény ne legyen tele, hogy maradjon hely a rotyogáshoz. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, ételízesítővel és majoránnával.
  4. Most átöntjük az egészet egy Korondi mázas edénybe.
  5. Lefedjük, majd lassú tűznél kb. 110 fokon 2 órát sütőben összesütjük, majd az edény tetejét levesszük, és 150 fokon még 2 órán át sütjük. Átkeverhetjük egyszer a liszt miatt. Ha puha már a bab, beleöntjük a hajdinát, és visszatesszük 15 percre.
  6. A sütőt elzárhatjuk, de hagyjuk még ott az edényt 10-20 percig.
  7. Tálalásnál csak az asztalra tehetjük a szép edényünket.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 13559
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 07.

Ajánló

Karamellás sör.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sólet hajdinával és füstölt oldalassal
Csaba Magdi 50 recept

Igazi ünnepi ebéd!

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

sólet erediteleg zsidó étel, ezért nem tartalmazhat disznó húst és fustolt disznó húst sem.

Miss Lemon

Kedves iby meszarosova! A sólet "eredetileg" valóban nem tartalmazhat sertéshúst, ezért is nem került be ez az étel a zsidó konyha receptjei közé. Köszönjük az észrevételt! További kellemes sütés-f?zést! Kata NoSalty.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek