r
Nosalty Logó

Sólet hajdinával és füstölt oldalassal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Csaba Magdi
Sólet hajdinával és füstölt oldalassal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 460 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2757 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 460 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.6 g

Zsír

  • Összesen
    121.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3688.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    930 mg
  • Foszfor
    1704 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    299 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1062 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 2757 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsiradékkal együtt -lassan- a szalonnát megpirítjuk, rádobjuk a összevágott hagymát, majd megfonnyasztjuk.
  2. Lekaparjuk a fokhagymákat.
  3. Megszórjuk liszttel és pirospaprikával. Beletesszük a babot, majd összerázzuk. Felengedjük hideg vízzel, hogy ellepje. Az edény ne legyen tele, hogy maradjon hely a rotyogáshoz. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, ételízesítővel és majoránnával.
  4. Most átöntjük az egészet egy Korondi mázas edénybe.
  5. Lefedjük, majd lassú tűznél kb. 110 fokon 2 órát sütőben összesütjük, majd az edény tetejét levesszük, és 150 fokon még 2 órán át sütjük. Átkeverhetjük egyszer a liszt miatt. Ha puha már a bab, beleöntjük a hajdinát, és visszatesszük 15 percre.
  6. A sütőt elzárhatjuk, de hagyjuk még ott az edényt 10-20 percig.
  7. Tálalásnál csak az asztalra tehetjük a szép edényünket.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15265
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 07.

Ajánló

Karamellás sör.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csaba Magdi 50 recept

Igazi ünnepi ebéd!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek