r
Nosalty Logó

Sólet kemencében sütve

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Sólet kemencében sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
római tál
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1116 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 8932 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1242.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 1116 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    335 g

Zsír

  • Összesen
    605.9 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    281 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    2348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9939.4 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    2102 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    1585 mg
  • Foszfor
    4483 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    121 mg

VÍZ

  • Összesen
    1599.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    992 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    505 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3081 micro
  • Kolin:
    1868 mg
  • Retinol - A vitamin:
    992 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2051 micro
Összesen 8932 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apró szemű fehér babot előző este beáztatjuk.
  2. Másnap a megfelelő méretű cserépedényt beáztatjuk. A tojásokat keményre főzzük, ha kész megpucoljuk.
  3. A kacsacombokat kicsontozzuk, a nagyobb zsíros részeket levágjuk, a húst bőrrel együtt kisebb darabokra vágjuk, megsózzuk, és állni hagyjuk.
  4. Ezalatt a zsíros részeket felaprítjuk, és kisütjük, a kisült töpörtyűt szűrőkanállal kiszedjük. A kacsazsíron megdinszteljük a félfőre vágott vöröshagymát, majd az egészet a cserépedény aljára öntjük.
  5. Meghintjük 1 ek liszttel, rászórjuk a bab 1/3-át, ezt is meghintjük 1 ek liszttel. Erre halmozzuk a besózott kacsahúst, és befedjük a bab 1/3-val, majd ezt is meghintjük 1 ek liszttel.
  6. Erre rakjuk a felszeletelt kolozsvári szalonnát és a tojásokat. Ráöntjük a maradék babot, elrendezzük, meghintjük 1 ek liszttel, rászórjuk az árpagyöngyöt, és felöntjük annyi vízzel hogy 1 cm-re ellepje.
  7. Rátesszük a cserépedény fedelét, betoljuk a kemencébe, és 2 óra alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 21068
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 12.

Ajánló

Friss kenyérrel tálalom. Gázsütőben is elkészíthetjük, 220 fokon, 2,5 óra alatt készül el.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sólet kemencében sütve
Ligeti Károly 129 recept

Tavaly, amikor elkészült a kemence, ez az étel is az elsők között volt amivel kipróbáltuk a kemencét. A kemence jól vizsgázott, a sólet pedig az utolsó falatig elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek