r
Nosalty Logó

Sokmagvas tönköly rozspogácsa

NS
Sokmagvas tönköly rozspogácsa
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

tetejére

331
Kalória
9.3g
Fehérje
29.2g
Szénhidrát
20.4g
Zsír
26.2g
Víz
46.8g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 331 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 2630 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 338 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1015.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 331 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    163.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8125.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    1543 mg
  • Nátrium
    5249 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    233.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    209.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1444 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    870 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 2630 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 338 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A por élesztőt futtassuk fel a langyos, cukros tejben.
  2. A következő lépés, hogy előkészítjük a száraz hozzávalókat is. A liszteket összekeverjük a sütőporral (természetesen itt nincs értelme szitálni, habár a kelt tésztáknál szinte kötelező lenne, de itt szeretnénk a finom rostokat megtartani, ezért kihagyjuk). Hozzáadjuk a sót és a fűszereket.
  3. A hideg margarint kis kockákra vágjuk, és hozzádolgozzuk a liszthez (morzsát készítünk).
  4. Ezután mehet hozzá a reszelt sajt, a tojássárgája, az élesztős tej, legvégül pedig a tejföl.
  5. A tésztát szépen kidolgozzuk, és egy fél órácskát pihentetjük, hogy a kelési folyamat beinduljon. Én ezután a hűtőbe raktam, és „altattam” egy éjszakát.
  6. Másnap reggel kivesszük a tésztát, és szobahőmérsékleten hagyjuk feléledni kb. fél óra alatt (NE IJEDJÜNK MEG, A TÉSZTA NEM FOG MEGKELNI, MEGNŐNI, de így is jó lesz, mert ezt majd a sütőben teszi meg).
  7. Ezután átgyúrjuk, és pizzavágókés segítségével kockákat formázunk belőle. Megkenjük a maradék tojásfehérjével, és megszórjuk az előzetesen már illatosra pirított magkeverékkel.
  8. Újabb 15-20 percet pihentetjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Finom és könnyű állagú magos pogácsa... reggelire, uzsonnára, piknikre... vagy bűnmentes nassolásra. ;)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...